Itt a HungaroMet friss előrejelzése a következő 7 napra - Időjárás-előrejelzés március 11-17-ig

Várható időjárás

MTI

2024.03.10. 21:47

Szükség lesz az esőkabátra, esernyőre.

Csapadékosan indul a jövő hét, többfelé kell esőre és néhol erős szélre számítani, de marad az enyhe idő fagymentes éjszakákkal és napközben jellemzően 10 Celsius-fok feletti hőmérsékletekkel. A március 15-ei nemzeti ünnepen várhatóan több órára kisüt a nap, a kora délutáni órákban 11-18 fok lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn erősen felhős vagy borult idő várható, de lehetnek átmeneti szakadozások, vékonyodások a felhőtakaróban, nagyobb eséllyel és területen a Dunától keletre. Többfelé, több hullámban valószínű eső, zápor, tartósabb és nagyobb mennyiségű csapadék a Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon lehet. Az általában délkeleti irányú szelet élénk, a Dél-Alföldön erős, egy-egy helyen viharos széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13-18 fok között valószínű, ennél néhány fokkal hidegebb idő a tartósabban csapadékos, melegebb az átmenetileg kevésbé felhős vidékeken lehet.

Kedden a Dunántúlon nagyrészt borult lesz az idő, kelet felé haladva szakadozottabb lehet a felhőzet és néhány órára kisüthet a nap. Többfelé várható eső, zápor, egy-egy zivatar kialakulása sem kizárt. Megélénkül, időnként megerősödik keleten a déli, míg a nyugati területeken az északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 4-9, a maximum 8-15 fok között várható, a nyugati tájakon lesz hűvösebb.

Szerdán erősen felhős idő valószínű, többfelé fordulhat elő eső, zápor. Az északnyugati, északi szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A hajnali 3-8 fokról 9-14 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön sok gomolyfelhő képződik, emellett általában néhány órás napsütésre lehet számítani. Elszórtan - főleg a keleti részeken - előfordulhat eső, zápor. Néhol időnként megélénkül az északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 1-7, a csúcsérték 10-16 fok között alakul.

A március 15-ei nemzeti ünnepen, pénteken hajnalban pára-, illetve ködfoltok lehetnek. Napközben a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában több órára kisüt a nap. A délies szél nagyrészt mérsékelt marad. Hajnalban általában mínusz 1, plusz 6, a kora délutáni órákban 11-18 fok lehet.

Szombaton közepesen vagy erősen felhős idő várható, helyenként eső, zápor is előfordul. A nyugatias szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali 1-7 fokról 11-18 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap közepesen vagy erősen felhős idő várható, helyenként eső, zápor is előfordul. Megélénkül, helyenként megerősödik a délnyugati szél. Hajnalban 2-8, míg kora délután 14-20 fok valószínű.

.