Időjárás-előrejelzés péntekre - Nincs jó hírünk a frontérzékenyeknek

Várható időjárás

met.hu/alon.hu - Időjárás

2024.04.19. 01:27

Kettősfront éri el térségünket, így mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyeket megterheli az időjárás.

Péntek estig a Kárpát-medence fölé átmenetileg szárazabb légtömegek érkeznek, mindenhol több órára kisüt a nap, és csökken a csapadék esélye.

Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre

Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre
Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre - Forrás: met.hu

Pénteken napos idő várható gomolyfelhő-képződéssel és északnyugat felől növekvő fátyolfelhőzettel, ekkor már csak helyenként lehet záporos csapadék.

Pénteken a nyugatias légmozgást főleg az északi megyékben kísérhetik élénk, néhol erős lökések. 

Időjárás-előrejelzés péntek délutánra

Időjárás-előrejelzés péntek délutánra
Időjárás-előrejelzés péntek délutánra - Forrás: met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 0 és +5 fok között valószínű, de a felhős tájakon ennél enyhébb idő, míg a hidegre hajlamos helyeken akár is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 11 és 16 fok között alakul.

Péntek estefelé egy kettősfront érkezik, amely szombaton is felettünk tartózkodik majd. Ugyan jelentős hatással nem lesz időjárásunkra, de szórványosan okozhat majd csapadékot a hétvége folyamán. Emellett a jövő hét elejéig ismét nő a fagyhajlam.

Kettősfront éri el térségünket, így mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyeket megterheli az időjárás. Sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

.