Időjárás-előrejelzés hétfőre - Nagy területen felhőszakadás, jégeső várható hétfőn

Várható időjárás

met.hu/alon.hu - Időjárás

2024.06.10. 01:27

Friss meteorológiai előrejelzés hétfőre.

Hétfőn növekszik a zivatarok, heves zivatarok kialakulási esélye. Később is változékony marad időjárásunk, de a meleg egyre többfelé mérséklődik.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés hétfőre

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés hétfőre
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás: met.hu

Időjárás-előrejelzés hétfő délelőttre

Időjárás-előrejelzés hétfő délelőttre - Forrás: met.hu
Időjárás-előrejelzés hétfő délelőttre - Forrás: met.hu

Éjjel felhős időre számíthatunk több helyen - nagyobb számban az ország északi felén - záporral, zivatarral. Helyenként heves zivatarok is lehetnek.

Hétfőn az erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett szaharai por is lesz felettünk, mely jobban szűrheti a napsütést. Többfelé, több hullámban pattanhatnak ki csapadékgócok, emiatt lokálisan nagy mennyiség lehullhat.

Főként északkeleten, keleten heves zivatarok is kialakulhatnak, melyeket felhőszakadás, akár nagyobb méretű jégeső, erős, viharos széllökés kísérhet! A szél hétfőn napközben időnként megélénkül, a Kisalföldön zivataroktól függetlenül is megerősödhet.

Időjárás-előrejelzés hétfő délutánra

Időjárás-előrejelzés hétfő délutánra - Forrás: met.hu
Időjárás-előrejelzés hétfő délutánra - Forrás: met.hu

A minimum-hőmérséklet általában 16 és 21 fok között valószínű, ennél helyenként hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27 és 32 fok között valószínű, de az északi, északnyugati tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb lehet.

.