Kőszegi hétvégi ház a világhír felé

2014.01.13. 08:35

Az egyik legismertebb nemzetközi építészblog foglalkozik a közelmúltban épült Szabó-hegyi ingatlannal.Az Otthontérkép blog fedezte fel, hogy a világ egyik legismertebb és leglátogatottabb építészeti és dizájn oldala, a Dezeen.com egy magyar ingatlannak foglalkozik.

A szóban forgó hétvégi házat a keszthelyi Béres Építésziroda tervezte.

Kőszeg, Hideg-ház

„2009 decemberében keresett meg a Hideg-család egy különleges kéréssel: olyan házat szeretnének, amilyen még nem készült az országban. Szerencsére hamar kiderült, hogy kérésük hátterében nem a szomszédoktól való különbözés vágya állt. Olyan telken, olyan programot szerettek volna megvalósítani, ami szokatlan megoldásokat igényelt” – nyilatkozta a tervező az Építészfórum.hu portálnak.

Kőszeg, Hideg-ház

A Kőszeg határában, a Szabó-hegyen lévő telek azzal ragadta meg Béres Attila fantáziáját, hogy egyrészt nagyon meredek, másrészt sziklás.

A három éves tervezés után elkészült különleges faház körül gyakran látni őzet, rókát, szalamandrát.

Kőszeg, Hideg-ház

„A természet hangjai itt legyőzik a civilizáció zaját” – jellemzi a környezet a tervező.

A Hideg-ház a Béres Építésziroda első önálló hazai munkája. Béres Attila 2008 óta tagja a norvégiai Saunders Arkitektur csapatának.

Kőszeg, Hideg-ház

A Hideg-ház tervezésében felesége, Balázs Jusztina is fontos szerepet vállalt társtervezőként és kitartó támogatóként egyaránt.

Kőszeg, Hideg-ház

Az épületről magyar nyelvű részletes leírásért ide, tovább fotókért pedig ide kattintson!

.