Hirdetés

Inkubátorházat és innovációs központot adtak át Zalaegerszegen

2010.07.09. 17:17

Hirdetés

Zalaegerszege átadták az északi iparterületen létrehozott inkubátorházat és innovációs központot pénteken - hét cég már használatba is vette az épületet.

A 420 millió forintos beruházáshoz 330 millió forintot meghaladó támogatást nyert a város a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán - közölte a pénteki átadáson Gyimesi Endre polgármester.

Hozzátette; az inkubátorház kedvezményes bérleti díjjal kínál betelepülési lehetőséget 25 mikro- és közepes vállalkozásnak. A városban hét százalékos a munkanélküliség, ezért minden lehetőséget meg kell ragadni, hogy munkalehetőséget tudjanak biztosítani.

Jelenleg dekoratőr, fröccsöntő, csomagoló és fuvarozó cégek bérelnek helyiségeket, de egyre több az érdeklődő, így őszre várhatóan benépesül az inkubátorház.

A központ a hagyományos irodai szolgáltatásokon túl üzletviteli-, jogi tanácsadás, titkári, fordítói támogatást is kínál. A vállalkozók a szeptemberben nyíló innovációs központban az 50 férőhelyes oktatóteremmel rendelkező anyagvizsgálati labor szolgáltatásait is kérhetik.

A 2610 négyzetméter alapterületű épületben 5 iroda és 22 műhely kapott helyet.