Hirdetés

Szombathelyen is elindult a 2014/15-ös tanév (képsorozattal)

2014.09.01. 11:54

A Neumann iskola évnyitóján voltunk. Már csak ötvenhét napot kell aludni az őszi szünetig.

Hirdetés

Már csak ötvenhét napot kell aludni az őszi szünetig.

A szombathelyi Neumann János Általános Iskolában szeptember elsején, reggel nyolc órakor nyitották meg az évet. Az ünnepségen az első osztályos tanulókat köszöntötték. Csapó Erzsébet, igazgató rövid beszéde után a körzet képviselője, Molnár Miklós szólt a szülőkhöz.

A Pro Savaria polgármesterjelöltje megemlítette a hosszúra sikerült tegnapi városi évnyitót, szerencsére a mostani csak fél órát tett ki. Éppen elég volt.

Kiemelte, hogy több szombathelyi iskolára is ráférne a felújítás. Köztük a Neumannra is: korszerűsíteni kellene a belső tereket, az aulát. Jó hír, hogy a sportpályát már felújították, bár az esős idő miatt az avatás még várat magára.

„Teljesen mindegy ki lesz a város körzeti képviselője, mindegy ki fogja vezetni a várost, a következő években fel kell újítani az iskolát” - hangzott el.

A szombathelyi diákokkal együtt hétfőn, mintegy 1 millió 267 ezer tanulónak ért véget a vakáció.

Az idei tanév 181 napból áll, a nappali tagozatos középiskolákban és szakiskolákban 180 tanítási nappal kell számolni. Az őszi szünet október 27-től 31-ig, a téli szünet december 22-től 31-ig tart. A tavaszi szünet 2015. április 2-án kezdődik, a vége április 7.

Galéria