Hirdetés

Trója, Párisz és a waldorfosok

2015.11.23. 17:45

A "láthatatlan vándorszínház" előadása 27-én.

Hirdetés

A városban működik egy "láthatatlan vándorszínház". Vándorolnak a Waldorf-iskola gimnazistái színpadról - színpadra: bejárták már a kőszegi várat, a körmendi kastélyt, az MMIK-t, a Bartók-termet, a Művész-kávézót, s most a Don Bosco pódiumán mutatják be "szokásos" évi darabjukat.

Szokásosnak nevezhető, hiszen minden csapat minden évben előrukkol egy teljes estés bemutatóval - ugyanakkor cseppet sem megszokott a középiskolákban, hogy az oktatás részeként mindenki, vagyis az osztály minden tagja fellép egy drámában!

A Perintparti kamaszai, esetünkben a 10. osztály Áprily Lajos: Idahegyi pásztorok című mitologikus drámájával ad számot talpraesettségből, rátermettségből, beszédkészségből, történelmi ismeretekből és lélekmozgékonyságból.

Az ilyen bemutatók mindig egyben mérföldkövek is a tanévben: az előadáson szülők, tanárok és nézők színről-színre láthatják, ki mire képes, miben kell fejlődjék. S ez a "témazáró" (melyre komoly tanári értékelést kapnak) egyszerre ünnep, hisz színházba menni diákbemutatóra a Waldorf-iskolában mindig egy pompás élmény is egyben. S hátha még egyszer egy saját színháztermük is lesz!

Az előadásokat mindig egy másik osztály rendezi, esetünkben a 12. Ők rendezik a színpadot, ők világítják a darabot (komoly irodalmi és darmaturgiai készülés után), ők nyújtanak frissítő büfét, s ők fogadják Önt is, mint nézőt, ha ellátogat november 27-én, pénteken 18 órakor a Don Bosco Művelődési Otthonba!

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, Waldorfra kíváncsi kételkedőt, színházszeretőt és...