Itt az új Vas megyei rohammentő: sárga és hangos

2012.02.24. 15:58

Péntek délután mutatták be a sajtó képviselőnek a szombathelyi mentőállomás új járművét. Holnaptól már az utakon lesz.

Új rohammentő Szombathelyen

Nemcsak színében, de hangjában (értds: megkülönböztető jelzés) is feltűnőbb jelenség, mint elődje az új Vas megyei rohamkocsi, mely péntek délután tárulkozott ki az érdeklődő újságíróknak és fotósoknak, hogy várhatóan másnaptól már munkába is álljon.

Új rohammentő Szombathelyen

„Egy olyan pillanat részesei vagyunk, melyet már nagyon vártunk” – mondta a Dr. Lórántfy Mária, az OMSZ Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezetének megbízott orvosigazgatója a mentőállomás udvarán rendezett eseményen, ahol megtudtuk: az Országos Mentőszolgálat 37 darab „C típusú” rohamkocsit vásárolt – összesen 850 millió forintból – ebből jutott egy Szombathelyre is.

Új rohammentő Szombathelyen

A 23 millió forintos új Vas megyei VW-rohammentő egy 10-12 millió forintos új felszereléscsomaggal is kiegészült (ebből csak 15 jutott a régiókba).

Új rohammentő Szombathelyen

Csak Nyugat-Dunántúlon január 1-től 14 darab mentőt kellett kivonni a forgalomból, mivel életkoruk elérte a 13 évet, de a egy nagyobb beszerzés keretében – ennek volt első lépcsője a rohamkocsi - már közeljövőben újabb mentőautók érkeznek.

Új rohammentő Szombathelyen

Az esemény keretében egy ünnepélyes adományátadás is történt: a Galambos Trans Kft. és a Galambos Logistic Kft. több mint 1 millió forint értékben adott át a mentéssel kapcsolatos technikai ajándékokat a szombathelyi mentőállomás részére.

Új rohammentő Szombathelyen

A cégek képviselői elmondták: azért esett a választásuk a mentőkre, mert a munkatársaik sokat vannak az utakon, sok balesetnek a szemtanúi, és tudják, hogy mennyire fontosak ezek a gépek, eszközök.

Új rohammentő Szombathelyen


 

.