Hirdetés

Jobbik: egy elhallgatott szombathelyi támadás

2012.07.30. 11:53

A párt szerint július 17-én fényes nappal egy nőt brutális támadás ért a vasi megyeszékhelyen. A rendőrség nem számolt be az ügyről.

Hirdetés

A párt szerint július 17-én fényes nappal egy nőt brutális támadás ért a vasi megyeszékhelyen. A rendőrség nem számolt be az ügyről.

„A jó statisztika kevés, egy elhallgatott támadás története” címmel tartott hétfőn sajtótájékoztatót a Jobbik szombathelyi szervezete nevében Balassa Péter elnök, városi képviselő, Schmidt András alelnök és Szalai Bálint, az ifjúsági tagozat alelnöke.

A politikusok azért hívtak össze sajtótájékoztatót, mert szerintük egy olyan ügyről van szó, melyről a közvélemény nem tud semmit, hiszen nem jelent meg az eset a sajtóban.

Jobbik sajtótájékoztató

A pártnak onnan van tudomása az esetről, hogy valaki a támadás után néhány nappal a szombathelyi Jobbik portáljára részletesen leírta, mi történt.

Ezek szerint július 17-én délután 5 órakor a szombathelyi pályaudvaron egy fiatalember elkapott és autójába tuszkolt egy 42 éves nőt, akit a gépkocsiban meg akart erőszakolni, de a nő védekezett.

Ekkor egy vascsővel brutálisan megverte az áldozatát, majd amikor azt hitte, hogy végzett vele, egy földúton kidobta.

A nő 150 métert mászott, míg kiért az útra, ahol segítséget kért. Egy idegen férfi állt meg személyautójával.

Az áldozat azóta súlyos koponyasérülésekkel kórházban fekszik, információk szerint koponyaműtétje volt.

Balassa Péter szerint nemcsak a támadás borzasztó, hanem az is, hogy el van hallgatva az ügy. Úgy véli, egy jogállamban mindenkit megillet a jog, hogy egy ilyen eseményről tudjon.

A városi képviselő közölte: mint a bűnmegelőzési bizottság tagja, szeretné, ha az ügyet kivizsgálnák.

Az Alon kérdésére a politikus elmondta: kértek hivatalos tájékoztatást a rendőrségtől, akik annyit mondtak, hogy folyamatban levő ügyekről nem adnak tájékoztatást. Információjuk szerint a rendőrök az elkövetőt már elfogták, előzetes letartóztatásban van, illetve hogy a sértett is feljelentést tett a rendőrségen.

Lapunk az elhangzottakkal kapcsolatban megkereste a Vas megyei rendőrséget, akik írásban kérték a kérdéseinket, és későbbre ígértek tájékoztatást az ügyben.

(Visszanéztük a július 18-i rendőrségi jelentést. Ebben nem szerepel az eset.)

.