Hirdetés

Jogerősen 12 év börtönbüntetésre ítélte a győri bíróság az élettársát megfojtó zalaegerszegi férfit

2012.03.06. 16:24

Jogerősen is 12 év börtönre ítélte a Győri Ítélőtábla kedden azt a zalaegerszegi férfit, aki 2010 tavaszán megfojtotta élettársát.

Hirdetés

Jogerősen is 12 év börtönre ítélte a Győri Ítélőtábla kedden azt a zalaegerszegi férfit, aki 2010 tavaszán megfojtotta élettársát.

A döntés szerint nem fér kétség hozzá, hogy Papp Henrik megfojtotta az asszonyt. A bíróság ezzel elvetette a védelem azon indítványát, hogy állapítsák meg: ügyfele nem megölni, csupán elhallgattatni akarta a nőt.

A fellebbviteli bíróság nem látta megalapozottnak azt a korábban hangoztatott szakértői véleményt, hogy a nő halálában reflexes szívmegállás is közrejátszhatott.
Nagy Zoltán bíró jelezte: ezzel együtt elvetették a vádlott azon védekezését, amely szerint ő csak odakapott a nő nyakához. A szakértői vélemény szerint nem az elsőfokú ítéletben megállapított néhány másodpercen, hanem hosszabb időn keresztül fojtogatta áldozatát, ami arra mutat, nem hirtelen indulatkitörésről, hanem ölésre irányuló szándékról volt szó.

A Zala Megyei Bíróság által meghozott elsőfokú ítélet megállapította: a szombat esti italozásból hazatérő férfit felelősségre vonta élettársa, miért maradt ki hajnalig. Erre ő néhány másodpercig fojtogatta az ágyban fekvő nőt, aki ennek következtében meghalt.

Az első fokon 12 év börtönre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélt vádlott és védője enyhébb büntetésért fellebbezett.