Hirdetés

Jönnek a Szova Zrt. fekete és zöld „kukakiegészítő” zsákjai

2010.01.20. 13:55

A fekete 330, a zöld 200 forint. Az előbbibe a szemétfeleslegünket, az utóbbiba a lenyírt füvet, levágott gallyakat tehetjük. A kukások meg elviszik.

Hirdetés

A fekete 330, a zöld 200 forint. Az előbbibe a szemétfeleslegünket, az utóbbiba a lenyírt füvet, levágott gallyakat tehetjük. A kukások meg elviszik.

A SZOVA ZRt. 2010-től „SZOVA” emblémás zsákok forgalmazásával bővítette szolgáltatási körét – tájékoztatta lapunkat Békei Szandra, a cég kommunikációs munkatársa.

A kétféle zsák kétféle célt szolgál.

A fekete színű „SZOVA” emblémás zsák a kukákba egyébként is elhelyezhető „normál” hulladékok tárolására alkalmas, azaz lényegében egy kiegészítő szolgáltatást jelent az esetenként keletkező háztartási többlethulladékra.

Ha például túl sok szemetünk kelezett valami miatt, és nem fér be a szemetesünkbe, akkor ennek használatával nem kell megvárni a következő ürítést. A 120 literes zsák 330 forintba kerül.

A zöld, ugyancsak SZOVA-emblémás zsák a családi házas övezetben a szezonálisan jelentkező zöldhulladék (levágott fű, falevelek) szállítására alkalmas. Ennek a – szintén 120 literes - zsáknak az ára 200 forint.

A zsákokat a rendszeres hulladékszállítási napokon, a hulladékgyűjtő tartályok mellé kell kihelyezni, ahonnan a SZOVA ZRt. elszállítja azokat.

Békei Szandra kérdésünkre közölte: a zsákok már kaphatók a Szova városgazdálkodási egységének központjában, a Szombathely, Jászai Mari utca 2. szám alatt és a szemétszállító járművek vezetőinél - néhányat már vettek is belőlük a lakók.