Hirdetés

Jordán Tamás folytatná a Szombathelyen megkezdett munkát

2012.03.29. 17:17

Az önkormányzatnak nem titkolt reménye , hogy Jordán Tamás mellett lesznek más pályázók is a szombathelyi színház vezetésére.

Hirdetés

Jordán Tamás

A szombathelyi önkormányzat pályázatot írt ki a Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára. Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész, az intézmény jelenlegi vezetője is pályázik és mint az MTI-nek elmondta: szívesen folytatná a városban megkezdett munkát.

Szombathelyen egy nagyon sikeres színházalapítás történt, a társulat nagyon jó formában van, három éve lényegében változatlan összetételű, nagyon összeszokott az együttes, amely jelentős művészeti, szakmai sikereket is fel tud mutatni - mondta.
Nem véletlen, hogy a Szentivánéj című előadással meghívást kaptak a Pécsi Országos Színházi Találkozóra, a Kis Lord pedig elnyerte a kritikusok díját.

"Nagyon nagy kedvvel folytatnám a munkát, az elmúlt öt évben több szállal is kötődtem a városhoz, családostul itt élek, szombathelyivé váltam, a város vezetésével pedig érzésem szerint harmonikus volt a kapcsolatom, úgyhogy abszolút optimistán nézek a pályázat elé" - tette hozzá Jordán Tamás.

 Czika László
Jordán Tamás a szombathelyi színház építésekor - Fotó: Czika László

Lazáry Viktor (Fidesz), Szombathely kultúráért felelős alpolgármestere az MTI érdeklődésére elmondta: az önkormányzatnak nem titkolt reménye az, hogy Jordán Tamás mellett lesznek más pályázók is a szombathelyi színház vezetésére.

"Szeretnénk minél több koncepciót megismerni a színház működésére vonatkozóan, hogy a pályázatok beérkezését követően a kulturális, valamint a pénzügyi,- jogi- és gazdasági bizottság, illetve az az eseti bizottság, amelyben a fenntartók mellett a szakszervezet és a minisztérium delegáltjai is részt vesznek majd, megalapozott véleményt tudjon alkotni" - fűzte hozzá az alpolgármester.

Lazáry Viktor elmondta: április 22-ig várják a pályázatokat.

Számításaik szerint az áprilisi vagy a májusi közgyűlésen hozhat döntést az önkormányzat képviselőtestülete az igazgató személyéről.

Sajtóhíresztelések szerint a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói posztjának lehetséges pályázójaként felmerült Rudolf Péter, Eperjes Károly és Dömötör Tamás, a WS korábbi főrendezőjének neve is.

Rudolf Péter cáfolta a hírt és Jordán Tamás - aki elmondása szerint beszélt vele telefonon - , szintén úgy tudja, hogy nem szeretne pályázni.
 

.