Hirdetés

Idén is Jordán Tamás vezette a magyar kultúra napi szavalást

2016.01.22. 12:17

1028 iskola csatlakozott a felhíváshoz.

Hirdetés

Óvodások szavalják Kisfaludy Károly Szülőföldem szép határa című versét Jordán Tamás színművész, rendező, színházigazgató vezetésével a magyar kultúra napján Szarvason, a Cervinus Teátrumban 2016. január 22-én. MTI Fotó: Rosta Tibor


Az iskolás gyerekek pedig a Himnusz első versszakát és a Nemzeti dalt szavalták el Jordán Tamás vezetésével. MTI Fotó: Rosta Tibor


Több tízezren szavalták közösen a Himnuszt és a Nemzeti dalt pénteken, a magyar kultúra napján. Az Együtt szaval a nemzet kezdeményezés központja idén Szarvas volt, de interneten keresztül Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is csatlakoztak a rendezvényhez.

Fórizs Zoltán főszervező, a Nemzeti Kreatív Intézet igazgatója az MTI-nek elmondta: 1028 iskola csatlakozott a felhíváshoz, így az interneten keresztül több tízezren szavaltak közösen.

Az Együtt szaval a nemzet elnevezésű programot 2014. január 22-én indította útjára Szőcs Géza kormánybiztos, miniszterelnöki főtanácsadó Jordán Tamás Kossuth-díjas színész-rendező szakmai irányítása mellett.

A kezdeményezés célja a magyar kultúra népszerűsítése és a magyar közösségek összekapcsolása szerte a világon.

A kezdeményezés ezen túl azt is célozza, hogy egyre több iskola építse ki saját iskolai márkacsatornáját, amelyet a diákok rendszeresen különböző művészeti témák feldolgozására, saját kreatív filmtartalmak létrehozására használnak.

.