Hirdetés

Júniustól újraindulhat a termelés a Cinelli Kft. telephelyén

2010.04.09. 13:22

Újra indulhat a termelés Szombathelyen a felszámolás alatt álló, korábban konyhai és fürdőszobai elemeket gyártó Cinelli Kft telephelyén, ezzel a korábban elbocsátott dolgozók egy részének ismét lehet munkája.

Hirdetés

A felszámolás alatt lévő cég régi-új tulajdonosa révén júniustól újra indulhat a termelés Szombathelyen a felszámolás alatt álló, korábban konyhai és fürdőszobai elemeket gyártó Cinelli Kft telephelyén, ezzel a korábban elbocsátott dolgozók egy részének ismét lehet munkája - írta pénteki számában a Vas Népe.

Alfred Braunsberger, aki 2008 augusztusáig volt a Cinelli tulajdonosa a lapnak elmondta: sajnálja, hogy az új tulajdonos a Braal GmbH csődöt jelentett és ezért 95 embert kellett elküldeni, a cég dolgozói ugyanis nagyon jól dolgoztak.
"Természetesen azon leszek, hogy a korábbi dolgozók közül minél többet visszahívjak, nagyon örülnék, ha a Cinelli 35-40 dolgozóját alkalmazni tudnám" - mondta Alfred Braunsberger, akinek cége főleg posták számára gyárt az osztrák, a német és a svájci piacra levélelosztó szekrényeket, másik fő tevékenysége pedig különféle fürdőszobabútorok gyártása.

A Cinelli felszámolójának képviseletében Pochán Miklós elmondta: a korábbi, csődöt jelentett tulajdonos a Braal GmbH adós maradt a dolgozók járandóságaival, így a bérgarancia alapból kaptak pénzt a kifizetésre, ami dolgozónként maximum 994 ezer 500 forint lehetett, de még így is voltak akiknek ennél több pénzt járt volna - írta a lap.