Vádemelési javaslat egy szombathelyi kábítószerügyben

2015.07.31. 09:23

A fővárosból érkeztek az Ecstasy tabletták.

Egymást követő napokon fogták el a rendőrök azt a budapesti és szombathelyi férfit 2014 decemberében, akik a rendelkezésre álló információk szerint kábítószerrel kereskedtek.

A 26 éves F. Z. Dávid budapesti lakásán közel ezer darab Ecstasy tablettát; tíz darab, alufóliába csomagolt növényi anyagmaradványt; több mint fél kilogramm szárított növényi származékot; növényi törmeléket; valamint por állagú, kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le.

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a férfi lakásán talált kábítószerek összesített hatóanyagtartalma a jelentős mennyiségű kábítószer alsó határának közel ötszöröse, ezért a Szombathelyi Rendőrkapitányság által indított nyomozást a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya vette át.

Vádemelési javaslat egy szombathelyi kábítószerügyben

Fotó: Police.hu

A nyomozás adatai szerint a férfi kereskedett a megszerzett kábítószerrel. Kiderült, hogy közel ötszáz darab Ecstasy tablettát, több mint ötven gramm növényi anyagmaradványt és növényi törmeléket értékesített egy szombathelyi férfinek.

A 26 éves F. Bálintot Budapestről Szombathelyre érkezve fogták el a nyomozók és a nála lévő csomagban megtalálták az eladott mennyiséget. A megalapozott gyanú szerint F. Bálint két szombathelyi lakosnak adott el Ecstasy tablettákat. Elfogásukkor a mindkét személlyel szemben alkalmazott drogteszt pozitív értéket mutatott és a szakértői vizsgálat eredménye is igazolta, hogy a gyanúsítottak kábítószert fogyasztottak.

F. Bálintot zaklatás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is elszámoltatták a rendőrök, mivel erőszakosan megfenyegette volt élettársát és annak családját.

A Szombathelyi Járásbíróság 2014. december 12-én a gyanúsítottakat előzetes letartóztatásba helyezte.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az F. Z. Dáviddal szemben kábítószer-kereskedelem bűntett és kábítószer-birtoklás vétség; F. Bálinttal szemben kábítószer-kereskedelem bűntett, kábítószer-birtoklás vétség és zaklatás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat a Vas Megyei Főügyészségnek vádemelési javaslattal megküldte.

.