Hirdetés

Kálmán Olga kapta idén a Déri János-díjat

2011.06.10. 19:00

Kálmán Olga, az ATV műsorvezetője kapta az idén a Déri János-díja.

Hirdetés

Kálmán Olga, az ATV műsorvezetője kapta az idén a Déri János-díjat - tájékoztatta az elismerést odaítélő kuratórium pénteken az MTI-t.

A díjat a kereskedelmi televízió csütörtöki Egyenes Beszéd című műsora után Déri Zsófia és Gáti László, az Április 14. Alapítvány kuratórium tagjai adták át a műsorvezetőnek.

A kuratórium közleményében emlékeztet, hogy az elismerést - amely egy arany egyforintos, előoldalán a Déri János-díj felirat, hátlapján a kitüntetett neve és az átadás évszáma szerepel - minden évben olyan sokoldalú személyiségnek adják, aki maradandót alkotott pályája során.

Az ATV műsorvezetője Monoron született 1968-ban. Kamaszként gitározott, majd megérintette a színház varázsa, a gimnázium diákszínpadán főszerepelt. Érettségi után jelentkezett a színművészetire, de mivel nem vették fel, a szombathelyi tanárképző főiskola magyar-népművelés szakán kötött ki.

Kálmán Olga

A képernyősök világába az itteni regionális stúdióban került. Kis kihagyással itt is dolgozott egészen 1995-.ig, amikor egy anyaga annyira megtetszett az MTV Híradó főszerkesztőjének, hogy azonnal elhívta Pestre híradózni. Évekig ingázott, végül családjával 1999-ben költözött Budapestre.

Először 1993-ban adták át a Déri János díjat, akkor Bereményi Géza író, filmrendező kapta. Az elmúlt öt évben Krizsó Szilvia, Hajós András, Rózsa Péter, Friderikusz Sándor és Juszt László részesült az elismerésben.

Déri János újságíró 1951. április 14-én született Budapesten. 1975-ben jelentkezett a Riporter kerestetik című tehetségkutató műsorba, ahol harmadik helyezést ért el. 1977-től 1983-ig a Magyar Rádió ifjúsági osztályán dolgozott, majd a Magyar Televízió Ablak című műsorának állandó műsorvezető-riportere lett. Állandó résztvevője volt a Rádiókabarénak. 1992-ben, 41 éves korában hunyt el.