Kamion Eb - Nézők előtt rendezik az idénynyitót a Hungaroringen

MTI

2021.04.27. 13:27

A kamion Európa-bajnokság idei szezonja a tervek szerint hét fordulóból áll majd.

Elkezdődött a jegyértékesítés a gyorsasági kamion Európa-bajnokság június 12-13-án, a Hungaroringen sorra kerülő idénynyitó versenyhétvégéjére.

A Hungaroring Sport Zrt. keddi közleménye szerint a Magyar Közlönyben hétfőn megjelent jelenlegi szabályozás szerint van lehetőség arra, hogy a mogyoródi létesítmény fogadja a nézőket, így a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók a helyszínen nézhetik meg a kétszeres Eb-győztes Kiss Norbertnek, a Révész Truck Racing Team versenyzőjének a csatáját a riválisokkal.

"Tavaly is mentünk a Hungaroringen, és nyertünk is, de a hangulat nem volt ugyanolyan, mint korábban, jobb lett volna együtt ünnepelni a szurkolókkal" - idézte a hungaroring.hu-n olvasható közlemény Kiss Norbertet, aki hozzátette, reméli, hogy sok örömteli pillanatot tudnak majd szerezni a hazai közönségnek. "Egész télen keményen dolgoztunk, hogy jobbak legyünk, mint tavaly, és remélem, ez győzelmek formájában mutatkozik majd meg" - mondta a 36. születésnapját vasárnap ünneplő szombathelyi versenyző.

A Hungaroring Sport Zrt. felhívta a figyelmet arra, hogy a nemzetközi szövetség szabályozása értelmében a boxutca mögötti területet, azaz a paddockot az idén nem látogathatják a nézők, akiket ugyanakkor a lelátók mögött színes, az egész család számára érdekes programokkal várják majd. A 14 év alattiak számára a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A kamion Európa-bajnokság idei szezonja a tervek szerint hét fordulóból áll majd, Magyarország után júliusban Németországba, augusztusban Csehországba, szeptemberben Belgiumba és Franciaországba, októberben pedig Spanyolországba és Olaszországba látogat el a mezőny.

.