Hirdetés

Kamionnyi rakomány indul az árvíz sújtotta területekre Zalából

2010.06.11. 09:53

Vállalkozók, magánszemélyek, civil szervezetek és önkormányzatok felajánlásaiból összegyűjtött, kamionnyi rakomány indul útnak az árvíz sújtotta keleti országrészbe szombat hajnalban Zalaegerszegről.

Hirdetés

A megye és az őrségi területeken meghirdetett gyűjtőpontokra hét eleje óta folyamatosan érkezik adomány. A tartós élelmiszerekből, ásványvízből, tisztítószerekből, ruhákból álló szállítmány, amely közel száz településről gyűlt össze, szombat hajnalban indul el Ónodra, ahol most leginkább rászorulnak a segítségre - tájékoztatta Györe Edina, a Támasz Alapszolgáltatási Intézmény vezetője az MTI-t.
Közlése szerint a gyűjtés Kövesi Csaba kezdeményezésére indult. A zalalövői vállalkozó, aki korábban biztonsági okok miatt gyalogosok és kerékpárosok számára helyezett el láthatósági mellényeket a forgalmas 86-os út mellett, elmondta, hogy a mellényekből 150-200 darabot felajánlott az árvízvédelmi védekezéshez. Az adományt vállalkozók, barátok ásványvízzel, jeges teával, ruhaneművel egészítették ki, a szállítmány a múlt héten indult útnak az ország keleti részére.


Az akcióhoz ezen a héten mások is csatlakoztak: idősek, fiatalok, vállalkozók, civil szervezetek, önkormányzatok, szociális intézmények Sárvár térségéből. Az áru szállítására egy kamionos vállalkozott, a Támasz Alapítvány pedig megszervezte az adománygyűjtést.


A nyugat-dunántúli régióban egyébként több szervezet is segít az árvíz sújtotta területeken. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányságnak és rendőrkapitányságainak háromszázötven munkatársa négy napig árvíz elleni védelemmel kapcsolatos feladatokat látott el Borsod-Abaúj Zemplén megyében, a szombathelyi Agora Művelődési és Sportház pedig jótékonysági koncertet rendez hétfőn az ár- és belvízkárosultak megsegítésére.