Hirdetés

Kamionnyi rakomány indul az árvíz sújtotta területekre Zalából

2010.06.11

Vállalkozók, magánszemélyek, civil szervezetek és önkormányzatok felajánlásaiból összegyűjtött, kamionnyi rakomány indul útnak az árvíz sújtotta keleti országrészbe szombat hajnalban Zalaegerszegről.

Hirdetés

A megye és az őrségi területeken meghirdetett gyűjtőpontokra hét eleje óta folyamatosan érkezik adomány. A tartós élelmiszerekből, ásványvízből, tisztítószerekből, ruhákból álló szállítmány, amely közel száz településről gyűlt össze, szombat hajnalban indul el Ónodra, ahol most leginkább rászorulnak a segítségre - tájékoztatta Györe Edina, a Támasz Alapszolgáltatási Intézmény vezetője az MTI-t.
Közlése szerint a gyűjtés Kövesi Csaba kezdeményezésére indult. A zalalövői vállalkozó, aki korábban biztonsági okok miatt gyalogosok és kerékpárosok számára helyezett el láthatósági mellényeket a forgalmas 86-os út mellett, elmondta, hogy a mellényekből 150-200 darabot felajánlott az árvízvédelmi védekezéshez. Az adományt vállalkozók, barátok ásványvízzel, jeges teával, ruhaneművel egészítették ki, a szállítmány a múlt héten indult útnak az ország keleti részére.


Az akcióhoz ezen a héten mások is csatlakoztak: idősek, fiatalok, vállalkozók, civil szervezetek, önkormányzatok, szociális intézmények Sárvár térségéből. Az áru szállítására egy kamionos vállalkozott, a Támasz Alapítvány pedig megszervezte az adománygyűjtést.


A nyugat-dunántúli régióban egyébként több szervezet is segít az árvíz sújtotta területeken. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányságnak és rendőrkapitányságainak háromszázötven munkatársa négy napig árvíz elleni védelemmel kapcsolatos feladatokat látott el Borsod-Abaúj Zemplén megyében, a szombathelyi Agora Művelődési és Sportház pedig jótékonysági koncertet rendez hétfőn az ár- és belvízkárosultak megsegítésére.