Ismert szombathelyi, illetve Vas megyei emberek ünnepébe is "belestünk".

Puskás Tivadar, szombathelyi polgármester unokái körében hangolódott a karácsonyra.

Ahogy fogalmazott, "nincs is nagyobb öröm az életben" ennél.

A városvezető szenteste az alábbi fotót tette közzé.

Bana Tibor, jobbikos Vas megyei országgyűlési képviselő is megosztott egy fotót csütörtökön este. "Az istentisztelet után, a karácsonyfa előtt" - írta a képhez.

Király Gábor kapus így kívánt boldog ünnepeket.

A Vad Fruttik (amelynek énekese, Likó Marcell a szombathelyi főiskolán szerzett diplomát) ezt posztolta karácsony alkalmából: "És ünnepelünk, mert az mindig elmarad valamiért. Boldog Karácsonyt Fruttisták!"

Lendvai Ferenc, a szombathelyi közgyűlés Fidesz frakciójának vezetője 24-én délután azt közölte: "Lehet, hogy idén nem tudjuk a helyére rakni a fát, Luca birtokba vette a helyét!!"

Az elmúlt napokban a Markusovszky Kórház udvarában megjelentek a tűzoltók karácsony apropóján. 

Az emelőkosaras, magasból mentő gépjárműből három tűzoltó és egy helyi kis rádió stábjának tagjai közösen adták át az erkélyen várakozó beteg gyermekeknek a kis plüssmackókat.

Immár hagyomány, hogy karácsony elött a városvezetés végiglátogatja intézményeit és ajándékkal lepi meg a rászorulókat. Idén sem volt ez másként.

A Dési iskolában rendezett karácsonyi ünnepséget a KISZ Lakótelepért Egyesület, amelyen Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója és az iskola tanulói adtak ünnepi műsort.

A szombathelyi közterület-felügyelet a Weöres Sándor Óvodába vitt ajándékokat. A gyerekek már hetek óta készülnek karácsonyi dalokkal, versekkel, apró ajándékokkal karácsonyra, ezekből a vendégeknek is ízelítőt adtak.

Hende Csaba országgyűlési képviselője a gencsapáti gyermekotthonban készült fotókat osztott meg. A szombathelyi Fidelitas tagjai szerették volna szebbé tenni a gyermekek karácsonyát, ezért játékokat, ruhákat gyűjtöttek nekik.

Simon Mária modell idővonalán pedig ezt a fotót találtuk.

(Információk és fotók: Puskás Tivadar, Bana Tibor, Király Gábor, Vad Fruttik, Lendvai Ferenc, Hende Csaba és Simon Mária Facebook-oldala; Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és szombathely.hu - 10., 11. és 12. kép -.) 

 

.