Hirdetés

Kardiológiai és szívsebészeti centrum épül a Zala Megyei Kórházban

2010.04.28. 12:29

Csaknem ötmilliárd forintos beruházással kardiológiai és szívsebészeti centrum épül a Zala Megyei Kórházban, ahol az eddig egymástól távoli két telephely aktív ellátását is egy helyre költöztetik - jelentette be sajtótájékoztatón szerdán az intézmény főigazgatója és a fenntartó megyei önkormányzat elnöke. Csidei Irén főigazgató elmondta: több mint tíz éve nem történt akkor léptékű fejlesztés, mint ami még az idén elkezdődik, és várhatóan 2012-re fejeződik be. A struktúraváltást szolgáló, uniós forrásokat felhasználó sikeres pályázat eredményeként nemcsak a kardiológiai ellátás kerül be a központi tömbbe, de a pózvai külső kórházból a pulmonológiát, az onkológiát és a szemészetet is ide helyezik át - sorolta. Az összevonások révén jelentősen javulhatnak a betegellátás körülményei, s ezzel együtt a kórház szakmai színvonala is. Fejlesztik a központi sterilizálót, a műtőt, továbbá egységes intenzív ellátó központot alakítanak ki. Új sürgősségi osztály épül, s mindehhez egységes betegirányító informatikai rendszer kialakítása is társul - részletezte az intézmény vezetője. Manninger Jenő (Fidesz), a Zala Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: a nagyszabású egészségügyi beruházáshoz kiírt pályázat elbírálása csaknem egy évet késett, de végül csaknem 4,3 milliárd forintos támogatást nyert el a kórház. Ehhez a fenntartó önkormányzat további 500 millió forint önrészt vállalt a pályázat során, amellyel a régóta várt modernizáció elkezdődhet Zalaegerszegen. Hozzátette, hogy a teljes beruházásból mintegy hárommilliárd forint jut az építkezésre, és nagyjából egymilliárd a műszer- és eszközbeszerzésre. Halász Gabriella, a megyei önkormányzat egészségügyi és szociális osztályának vezetője arról számolt be, hogy a nagy forgalmú tüdőgondozó és allergológia pózvai telephelyről való beköltözésével a külső kórháznak a krónikus ápolás és rehabilitációs ellátás lesz a profilja.  

Hirdetés

Csaknem ötmilliárd forintos beruházással kardiológiai és szívsebészeti centrum épül a Zala Megyei Kórházban, ahol az eddig egymástól távoli két telephely aktív ellátását is egy helyre költöztetik - jelentette be sajtótájékoztatón szerdán az intézmény főigazgatója és a fenntartó megyei önkormányzat elnöke.

Csidei Irén főigazgató elmondta: több mint tíz éve nem történt akkor léptékű fejlesztés, mint ami még az idén elkezdődik, és várhatóan 2012-re fejeződik be. A struktúraváltást szolgáló, uniós forrásokat felhasználó sikeres pályázat eredményeként nemcsak a kardiológiai ellátás kerül be a központi tömbbe, de a pózvai külső kórházból a pulmonológiát, az onkológiát és a szemészetet is ide helyezik át - sorolta.

Az összevonások révén jelentősen javulhatnak a betegellátás körülményei, s ezzel együtt a kórház szakmai színvonala is. Fejlesztik a központi sterilizálót, a műtőt, továbbá egységes intenzív ellátó központot alakítanak ki. Új sürgősségi osztály épül, s mindehhez egységes betegirányító informatikai rendszer kialakítása is társul - részletezte az intézmény vezetője.

Manninger Jenő (Fidesz), a Zala Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: a nagyszabású egészségügyi beruházáshoz kiírt pályázat elbírálása csaknem egy évet késett, de végül csaknem 4,3 milliárd forintos támogatást nyert el a kórház. Ehhez a fenntartó önkormányzat további 500 millió forint önrészt vállalt a pályázat során, amellyel a régóta várt modernizáció elkezdődhet Zalaegerszegen. Hozzátette, hogy a teljes beruházásból mintegy hárommilliárd forint jut az építkezésre, és nagyjából egymilliárd a műszer- és eszközbeszerzésre.

Halász Gabriella, a megyei önkormányzat egészségügyi és szociális osztályának vezetője arról számolt be, hogy a nagy forgalmú tüdőgondozó és allergológia pózvai telephelyről való beköltözésével a külső kórháznak a krónikus ápolás és rehabilitációs ellátás lesz a profilja.

 

.