Hirdetés

Válogassuk meg a kávéscsészénk színét!

2014.12.11. 10:07

Ha szereti az erős kávét, igyon fehér csészéből! Egy komoly tudományos kutatásról számol be a Washington Post. Sok szabadidővel rendelkező ausztrál tudósok azt tesztelték, hogy mekkora hatással van a kávéspohár színe az ízérzékelésünkre. Nos, nagy hatással van. A bögre színe ugyanis jelentősen befolyásolja, hogy mennyire érezzük erősnek az italt. Aki a fehér bögréből itta a kávéját, ajóval erősebbnek érezte ugyanazt az italt, mint akik kékből. A leggyengébbnek azok találták a kávét, akik átlátszó üvegpohárból ittak. Az édességérzetet pont fordítva befolyásolták a színek. Azaz ugyanazt a cukormennyiséget intenzívebbnek érezte, aki üvegpohárból ivott.

Hirdetés

Ha szereti az erős kávét, igyon fehér csészéből!

Egy komoly tudományos kutatásról számol be a Washington Post. Sok szabadidővel rendelkező ausztrál tudósok azt tesztelték, hogy mekkora hatással van a kávéspohár színe az ízérzékelésünkre.

Nos, nagy hatással van.

A bögre színe ugyanis jelentősen befolyásolja, hogy mennyire érezzük erősnek az italt.

Aki a fehér bögréből itta a kávéját, ajóval erősebbnek érezte ugyanazt az italt, mint akik kékből. A leggyengébbnek azok találták a kávét, akik átlátszó üvegpohárból ittak.

Az édességérzetet pont fordítva befolyásolták a színek. Azaz ugyanazt a cukormennyiséget intenzívebbnek érezte, aki üvegpohárból ivott.

Válogassuk meg a kávéscsészénk színét!