Képes napi összefoglaló (2011. július 4.)

2011.07.04. 20:23

10 esemény, 10 fotó.

Helikopter

Fekete

Balassagyarmat: Fekete László (k) az ítélethirdetésére érkezik a Nógrád Megyei Bíróságon, Balassagyarmaton. A férfi 2009. december 14-én bozótvágó késsel kaszabolta halálra volt élettársát és annak új barátját Salgótarján belvárosában. A férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész az előre elterveltség megállapításáért, a vádlott enyhítésért fellebbezett, védője pedig három nap gondolkodási időt tart fenn.
MTI Fotó: Komka Péter


Eszergom

Esztergom: Politikai felirat egy esztergomi buszmegállóban. A Vértes Volán leállította a helyi közlekedést a városban, mert az önkormányzat három éve 112 millió forinttal tartozik vállalatnak. A vállalat átszervezte a menetrendet, ötszáz távolsági, helyközi és elővárosi járattal szállítják a helyben közlekedő utasokat.
MTI Fotó: Beliczay László


Országgyűlés

Budapest: A képviselők egyperces néma felállással emlékeznek Habsburg Ottóra, az Országgyűlés plenáris ülésén.
MTI Fotó: Kollányi Péter


Szilvássy bilincsben

Budapest: Bilincsben vezetik elő Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány egykori titokminiszterét (k) a Budapesti Katonai Ügyészségen. A volt titkosszolgálati vezetőt 2011. július 1-jén vették őrizetbe. A politikust később szabadlábra helyezték.
MTI Fotó: Mohai Balázs


Tarlór

Budapest,: Tarlós István főpolgármester megsimogatja a Fővárosi Állat- és Növénykert hat hete született három szibériai kistigrisének egyikét. A kisállatok első nyilvános bemutatásukkor a Virgil, Thrax és Manu neveket kapták keresztapjuktól, a főpolgármestertől. MTI Fotó: Illyés Tibor


Vitorlázás

Balatonfüred: Az olasz Bissaro Vittoro kormányos (j) és társa Cesari Lamberto versenyez a vitorlássport egyik leglátványosabb ágának számító F18-as katamarán hajóosztály világbajnokságán, Balatonfüreden.
MTI Fotó: Turcsi Gábor


 Macskák

Veszprém: Kimentett macskákat tart a kezében egy tűzoltó a veszprémi Csatár-hegyen, ahol leégett egy nyaraló. Az épületben egy idős asszony tartózkodott az unokájával, de sikerült kimenekülniük, a tűzben senki nem sérült meg.
MTI Fotó: Nagy Lajos


Budapest: Orbán Viktor miniszterelnök gratulál Paczolay Péternek, az Alkotmánybíróság (Ab) újraválasztott elnökének a Parlamentben. Középen Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes. MTI Fotó: Kollányi Péter


Helikopter

Lajosmizse: A baleset egyik sérültjét beemelik a mentőhelikopterbe tűzoltók segítségével a mentősök Lajosmizse közelében. Heten megsérültek, közülük négyen súlyosan, amikor egy bolgár rendszámú mikrobusz leszaladt az M5-ös autópályáról, majd felborult. MTI Fotó: Donka Ferenc


Rockmaraton, Pécs

Pécs: Punk stílusú frizurát viselő fiatalember belépésre vár Pécsett, a Malomvölgyi Arborétumban nyíló Rockmaraton bejáratánál. A rendezvényen százharminc zenekar koncertjeiből válogathatnak a kemény rock és a punk rajongói július 9-ig.
MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

.