Hirdetés

Kerékpáros családi program és közös kerékpározás lesz Szombathelyen

2015.06.01. 21:35

A versenyeken értékes nyereményeket lehet nyerni, a főnyeremény egy kerékpár.

Hirdetés

Sisakot viselek
Kerékpáros családi program és közös kerékpározás a Savaria téren

Időpont, helyszín: 2015. június 7., vasárnap 15.00-19.00 óra között; Szombathely, Savaria tér

Programok - folyamatos 16.00-19.00 óra között

  • bringapárbaj gyerekeknek és felnőtteknek
  • kerékpáros ügyességi pálya és bringás „gyermekfoglalkoztató” játékok, (színező, kirakós…)
  • KRESZ-totó – a tesztet helyesen kitöltők ajándéksorsoláson vesznek részt
  • 16.00 és 19.00 órától látványos trial bemutató
  • Ezek mellett lesz még különleges kerékpárok bemutatása, vitorlás hajó bemutató, rendőrségi bemutató, könyvklub, hogy a család minden tagja megtalálja a szórakozását.

A versenyeken értékes nyereményeket lehet nyerni, a főnyeremény egy kerékpár!

A vállalkozó szellemű résztvevők pedig bekapcsolódhatnak a 20.00 órakor induló éjszakai biciklizésbe, amelyet a Szombathelyi Tekergők (Kerékpáros Baráti Társaság) szerveznek, indulás a Borostyánkő Áruház elől.

Kerékpáros családi program és közös kerékpározás Szombathelyen

Másnap (hétfő) reggel a Városházától 9.00 órakor indul iskolákkal és érdeklődőkkel a közös tekerés a város széléig a Sisakot viselek! túra csapatával!

Kerékpáros családi program és közös kerékpározás Szombathelyen

A programot a Vuelta Sportiroda és a Vas Megyei Kerékpáros Szövetség szervezi.

 

Háttér

Magyarország a napi kerékpárhasználók arányát tekintve, a hollandokkal és a dánokkal versenyez. A kerékpár az életünk meghatározó része, gyakorlatilag mindenki tud biciklizni. Ezért is fontos, hogy ne haljon el, a 2008-ban megszakadt, 90 éves hagyomány: a magyarországi kerékpáros körverseny megrendezése.

A Tour de Hongrie 2015-ben ünnepli a 90. évfordulóját. Megannyi csapat, szenvedés és legendás győzelem után, 2008-ban éppen egy holland nyerte meg a legutóbbi versenyt.

Szombathely Megyei Jogú Város vezetése azonnal melléállt a kezdeményezésnek, amelyben a Vuelta Sportiroda és a Vas Megyei Kerékpáros Szövetség megtesz mindent annak érdekében, hogy az újrainduló verseny prológjának és versenyrajtjának városunk adjon helyet 2015. augusztus 4-én és 5-én.

A Tour de Hongrie fővédnöke Áder János köztársasági elnök, és a verseny megkapta a UCI minősítést, amely alapján a résztvevők értékes pontokat gyűjthetnek világversenyeken való részvételhez. Az ötnapos megmérettetés célja Budapesten lesz. Szombathely a verseny nulladik napi prológjának és a teljes verseny rajtjának ad helyet.

A verseny és a kerékpározás népszerűsítése érdekében a szervezők egy országos kerékpáros rendezvénysorozatot indítanak útjára Sisakot viselek! címmel, 2015. június 7-én, Szombathelyen. A családi kerékpáros rendezvény célja, hogy játékos, közösségi programok formájában bemutassuk a kerékpározás értékeit, felhívjuk a résztvevők figyelmét a biztonságos kerékpározás fontosságára. A vasárnapi program folytatásaként pedig Szombathelyről elinduljon az a csapat, amely bejárja a verseny teljes útvonalát, hogy az útvonallal érintett városok is bekapcsolódjanak a programba. A június 8-i bejárást Koczka Tibor alpolgármester vezeti.

A programról és a kapcsolódó eseményekről folyamatosan információhoz juthatnak a www.tourdehongrie.hu honlapon. A helyi eseményekről a www.vasmksz.hu honlapon vagy a Vas Megyei Kerékpáros Szövetségtől a 30/603-4161-es telefonszámon.

.