Hirdetés

Biciklisek a város és a figyelem központjában

2015.06.07. 21:24

Szeretjük az ilyeneket. Most már csak normális bicikliutak kellenénk Szombathelyre.

Hirdetés

Bő harminc fokot mutat az ablakomba kihelyezett hőmérő, amikor a vasárnap délutáni szundikálástól még kissé kábán elindulok a szombathelyi belváros irányában.

Lapunk korábban számtalanszor írt a szombathelyi kerékpáros közlekedésről, leginkább  kritikáinkat fogalmazva meg, így most szinte köztelességünknek érezzünk beszámolni az újabb fejleményekről.

Ezeknek az újabb fejleményeknek a része a vasárnap délutáni Savaria téri rendezvény, amely a világon nem váltja meg ugyan, de arra minden bizonnyal megfelel, hogy felhívja a figyelmet a szombathelyi kerékpárosokra, illetve a kerékpáros közlekedésben levő lehetőségekre.

A kerékpáros családi program –amely a 30 fok ellenére sokakat a térre vonzott - egy komoly biciklis esemény előfutára.

Tudniillik augusztus 5-én Szombathelyről indul a Tour de Hongrie 2015 kerékpáros körverseny, amely 2008-ban szakadt meg Magyarországon, és most a vasi megyeszékhelyről indul újra.

Biciklisek a város és a figyelem központjában

Minderről korábban már részletesen írtunk, és minden bizonnyal, még fogunk is.

Mindenestre a laza, vasárnapi családi program hétfőn már komolyra vált: ekkor indul az ötnapos túra, amely bejárja az augusztusi verseny teljes útvonalát.

Mi pedig reméljük, hogy minden annak az előszele, hogy a szombathelyi kerékpározás nemcsak vasárnap délutánonként és nemcsak mint versenysport kerül a figyelem központjába.

 

 

 

 

.