Hirdetés

Kerékpárral az egyik legveszélyesebb szombathelyi átkelőhelyen

2016.03.19. 09:22

Nagyon résen kell lenni.

Hirdetés

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága tartott sajtónyilvános eseményt Szombathelyen, a Metro és a Lidl közötti részen lévő zebránál, amelyen a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Megyei Igazgatóságának munkatársai figyelemfelhívó táblát helyeztek ki a kerékpáros balesetek megelőzése érdekében.

Ilyen táblákkal is találkozhatnak ezentúl a szombathelyi, illetve Vas megyei biciklisek.

A táblákat a megyeszékhelyen összesen öt kereszteződésben szerelik fel. Olyanokban, amelyekben fontos lehet felhívni a figyelmet arra, hogy a zebra nem kerékpárút, ezért ott le kell szállni a bicikliről.

Kerékpárral az egyik legveszélyesebb szombathelyi átkelőhelyen

Azért, mert így szabályos, és azért is, mert így a legbiztonságosabb.

De hasonlóan veszélyes a 11-es Huszár út felőli rész is, a Metro melletti körforgalomnál, ahol nem csak sok személyautó közlekedik (hiszen a Stromfeld-lakótelepen kívül számos bolt található a város szélén), de kamionok is akadnak szép számmal. Így a bicikliseknek igencsak óvatosan kell közlekedniük. 

Itt van az első zebra, mellette pedig a kerékpárút.

Majd jön a következő feladat, folytatni az utat a bicikliúton. Itt már nem vezet át zebra az úttesten.

Látható, hogy nem veszélytelen a mutatvány.

Hogy aztán egy ilyen nyúlfarknyi útra jussunk. Ezért nem is csoda, hogy sokan nem küzdik át magukat másodszor is a forgalmon, hanem ahogy az az alábbi képünkön is látható, inkább a Metro kerítése melletti járdán tekernek. 

Visszafelé egy fokkal jobb a helyzet, ebben az esetben az úttest jobb szélén található a kerékpárút, igaz az útburkolati jelek szinte alig láthatók.

A rendőrség azt reméli, hogy a kihelyezett táblák hatására csökkenni fog majd a kerékpáros balesetek száma. 

Fotó: 1-3. kép Police.hu, 4-8. kép Alon

.