Hirdetés

18. Makarskai Nemzetközi Kézilabda Fesztivál: egy arany-, egy ezüstérem

2015.07.03

Most néhány hét pihenő vár a csapatokra.

Hirdetés

A Szombathelyi Női Kézilabda 5 utánpótlás csapata idén 2.alkalommal vett részt június 26-július 1-ig a népszerű horvát üdülővárosban Makarskán -13 nemzet 97 leány és fiú csapatának részvételével lebonyolított rangos Nemzetközi Kézilabda Fesztiválon.

Egy arany, egy ezüst a 18. Makarskai Nemzetközi Kézilabda Fesztiválról

A színvonalas megmérettetésen való részvétel óriási lehetőséget és felejthetetlen élményt biztosított közel 100 szombathelyi fiatal kézilabdázónak, akik erős mezőnyben értékes mérkőzéseket vívtak elismert kézilabda múlttal rendelkező dán, norvég, szlovén, horvát stb. csapatokkal.

A torna öt napon keresztül folyamatosan zajlott Makarska új városi sportarénájában és a szabadtéri sportpályákon, de a rugalmas szervezésnek köszönhetően számos lehetőség nyílt szabadidős tevékenységekre is. Ezek a programok a csapatok összetartásában és a csapategységek erősítésében hasznosnak bizonyultak.

18. Makarskai Nemzetközi Kézilabda Fesztivál: egy arany-, egy ezüstérem

A Student Comfort U9-es és U10-es lányai a 2004/2005-ös korosztály 7 fős mezőnyében szerepeltek. Győrffy Andrea által irányított U9-es fiatal csapat a csoportmérkőzéseken becsülettel helyt állt de nem tudott továbblépni, míg Farkas Henriett U10-es lányai mind a hat csoportmérkőzését fölényesen nyerve jutott be a fináléba, ahol az RK Olimpija Ljubljana csapatával találkozott. A döntő nehezen indult, bár a két gól különbség mindig állandó volt a Student javára, aztán a játék közepére egyre nőtt a távolság a két csapat között és a végén megérdemelt tornagyőzelmet arattak a szombathelyi lányok, akik büszkén vehették át az aranyérmüket.

Pődör Zoltán csapata a Student Comfort U11 a 2002/03-as korosztály 12 fős mezőnyének A-csoportjába került, ahol a szlovén Olimpija, a horvát Dalmatinka, a Darda, és a Spilt csapatainak magabiztos legyőzésével és egyetlen vereséggel csoport másodikként jutott elődöntőbe. Az osztrák HYPO NÖ elleni elődöntőn a mérkőzés egészét tekintve a Student akarata érvényesült, így hamar kiderült melyik csapat a jobb, Pődör Zoltán lányai 18:10-re győztek. A döntőben az RK Petason Vranjic csapata az első játékrészben meglépett néhány góllal, a Student mindent megtett a második félidőben de nem tudott felzárkózni, így a végig jól teljesítő gárda a fináléban 9:15-re alulmaradt, így a lányok szépen csillogó ezüstérmet szereztek.

18. Makarskai Nemzetközi Kézilabda Fesztivál: egy arany-, egy ezüstérem

Debreczeni György és Vers Ákos csapata a Haladás VSE U13 a 2000/01-es korosztály 18 fős mezőnyének egyik 5 csapatos csoportjába került, ahol a szlovén Olimpija, a litván Gairlava, a német Orkan és a norvég Saetre csapatával játszott. A szombathelyi lányok ugyan jól játszottak, a csoportmérkőzések után azonban nem sikerült továbbjutniuk a kimondottan erős mezőnyben.

Józsa Krisztián által irányított Haladás VSE junior csapata az 1998/99-es korosztály 15 fős mezőnyének B-csoportjába került, ahol a norvég IL Skade, a szlovén Olimpija Ljubljana, a szintén norvég Homelvik I., és a horvát Vukovar csapatait kitűnő játékkal győzte le és jutott elődöntőbe. A horvát Dalmatinka elleni elődöntőn a fiatal szombathelyi lányok nagyszerű csapatjátékkal végig nyomás alatt tartották a fizikálisan sokkal erősebb és idősebb ellenfelet, így a végén hétméteresekkel, négy kör után dőlt el az elődöntő a horvátok javára. A Haladás VSE csapata a Hypo NÖ bronzmérkőzésre már nem tudott felpörögni, a lányoknak nem sikerült túllépniük az elődöntő csalódottságán, így lecsúsztak a dobogóról, maradt a negyedik hely.

18. Makarskai Nemzetközi Kézilabda Fesztivál: egy arany-, egy ezüstérem

A Makarskai Nemzetközi Kézilabda Fesztiválon elért kiemelkedő eredmények a Szombathelyi Női Utánpótlás Kézilabda csapatok sikeres szezonjának a méltó megkoronázásaként szolgált.

Most néhány hetes nyári pihenő vár a csapatokra, majd július végén, augusztus elején újra edzésbe állnak a lányok, hogy megalapozzák a következő év sikereit.