Hirdetés

Biciklitúra Európa útjain: fedezze fel a kontinens új arcát!

Biciklitúra Európa útjain: fedezze fel a kontinens új arcát!

2017.08.28. 09:45

Az aktív szabadidő és a különleges programok szerelmesei számára a biciklitúra Európa útjain kétségkívül felejthetetlen élmény lehet.

Hirdetés

Ma már több jól járható kerékpárútvonal is megtalálható a térségben, melyek tulajdonképpen minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást kínálnak. Míg a tikkasztó nyári melegben rendszerint a mediterrán tengerpartok mellett szoktunk dönteni, addig utószezonban, kora ősszel remek választásnak bizonyul a biciklitúra Európa útjain.

A kellemes hőmérséklet mellé az ezer színben pompázó vidék társul, s ha a nagyvárosokat sem hagynánk ki, bekerekezhetünk akár Velencébe vagy Amszterdamba is. A statravel.hu szakemberei szerint a biciklitúra Európa útjain olyan újfajta turisztikai területet jelent, amely iránt mind többen érdeklődnek. Nézzük, hol érdemes nyeregbe pattannunk, ha a megszokott látnivalókat egészen más perspektívából néznénk, vagy a kontinens eddig nem ismert arcait fedeznénk fel!

Kerékpárral Velencébe

Néhány éve nyitották meg azt a túraútvonalat, ahol kiépített bicikli utakon kerekezhetünk Münchenből kiindulva. Az út során a bajor tavak lélegzetelállító látványában éppen úgy részünk lehet, mint Innsbruck és az Inn völgyének csodáiban, s végül a Brenner-hágón áthaladva, jó néhány várost érintve érkezhetünk meg Velencébe. A kevésbé edzettek az Innsbruck és Brenner közötti szakaszon vonattal is haladhatnak, s így a közel 560 kilométeres szakaszra általában 9-10 nap elegendő szokott lenni kényelmes tempóban. Nem érdemes versenyt csinálni a túrából, hiszen úgy éppen arról maradnánk le, amiről valójában szól a biciklitúra Európa útjain, vagyis az idegen tájak és élmények testközelből való megtapasztalásáról.

Amszterdamból Brügge városába

Amszterdamot egyébként is a kerékpárosok városának hívják, így mi sem lenne természetesebb, mint az, hogy innen indul a 330 kilométeres túra. Miután elhagyjuk Amszterdam méltán neves látképét, a természet veszi át az uralmat, és a tavak, gátak, lápok és homokzátonyok lélegzetelállító szépségében gyönyörködhetünk. Ez a biciklitúra Európa útjain érinti a rotterdami kikötőt, a 19 szélmalmáról híres Kinderdijk-et, de Dordrecht, Vlissingen is útba esnek majd. A túra az észak Velencéjének is nevezett Brügge városában ér véget.

Biciklitúra Európa útjain: Ausztria, a természeti értékek hazája

Igényesen kiépített kerékpárutakkal találkozhatunk Ausztriában, így ha nem utaznánk messzire, akkor közvetlen szomszédságunkban is lenyűgöző tájakat találhatunk, melyeket gond nélkül felfedezhetünk két keréken is. Többféle túraútvonal közül választhatunk, így mindenki megtalálhatja az edzettségének megfelelőt. A folyó menti utak hatalmas mezőkkel és gazdag növényvilággal csábítják a kerékpározás szerelmeseit. A városokban kifejezetten olyan szálláshelyekkel és szolgáltatókkal is találkozhatunk, amelyek a biciklisek igényeihez lettek igazítva. Útközben csobbanhatunk egyet valamelyik szabad strandon, de ez a biciklitúra Európa útjain nem csak a sokféle látnivaló és program miatt olyan kedvelt, hanem a lenyűgöző természeti értékek és a semmihez sem fogható csend, nyugalom apropóján is.

Francia kastélyok nyomában

Franciaország nem csak remek gasztronómiája, festői tájai és persze tengerpartja miatt érdemel figyelmet, hanem varázslatos falvai és kastélyai apropóján is. Mindezeket felfedezhetjük kerékpárral is, ugyanis több útvonal közül is választhatunk. Párizstól 150 kilométeres szakasz vezet nemzeti parkokon keresztül Mont Saint Michel-ig, s útközben nem csak Világörökség részévé nyilvánított helyet találhatunk, de a kerékpárosoknak kialakított szálláshelyeket és remek éttermeket is. A francia biciklitúra Európa útjain a festői tájak és az igazi kis francia települések miatt rendkívül kedveltnek számít.

.