Hirdetés

A fejlesztések miatt egyre több a horgász Vas megyében

A fejlesztések miatt egyre több a horgász Vas megyében

2017.10.05. 18:28

Nyolc vízterület környezete újul meg jövő tavaszra.

Hirdetés

Az idei év augusztus hónapjáig a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 28 tagegyesületében 8202 tag lépett be, ami már 223 fővel meghaladja a tavalyi esztendő 7979 fős rekord létszámadatát.

A Szövetség közhasznú működésében az ifjúságnevelés, a halasítás mellett a horgászati lehetőségek és körülmények fejlesztése az egyik leghangsúlyosabb feladat.

A taglétszám növekedése mellett a nyár egyik fontos eredménye, hogy megkezdődtek a munkálatok a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program turizmusfejlesztési pályázatán elnyert közel 110 millió Forint támogatással megvalósuló „Horgászturisztikai fejlesztések a Vasi Vizeken” elnevezésű projektben. Az országosan egyedülálló programban a Vas Megyei Horgász Szövetség kezelésében lévő állóvizekből nyolc vízterület környezete újul meg jövő tavaszra.

Augusztus közepén Vaskeresztesen nagy sikerrel megtartott IV. Pinka-völgyi Halas Napon a projekt kezdő ütemeként már átadásra is került az új 250 m2-es rendezvénytér és a 80 m2-es előtető.

A rendezvényen Majthényi László a Vas Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy az idei Halas Nap történelmi pillanat, mert TOP forrásokból finanszírozott projektek közül ez volt az első, ami átadásra került. Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő is elismerően szólt a vaskeresztesi emberek aktivitásáról és a horgász szövetség fejlődéséről. Szeptember elejére szintén megújult a Pinka-patak vaskeresztesi holtága is, ahol vészárapasztó felújítás, horgászatra kialakított kényelemes vízparti padka, padok, asztalok, tábori wc, szalonnasütő és megújított zúzalékos út valósult meg.

A vaskeresztesi Horgászturisztikai Központ mellett található halban gazdag Alpesi Horgásztó környéke is kényelmes, bárki számára használható pihenő helyekkel, kerékpártárolóval és egyéb jóléti létesítményekkel gazdagodott. Hamarosan még rönkfa játszóelem is létesül csúszdával, hintával a gyerekeknek, valamint megújul a parkosítás is tavaszra.

Horgászati lehetőségekről részletes információ kérhető a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségénél, a  06-94/ 506-835-ös telefonszámon, vagy a www.vasivizeken.hu weboldalon! A cikk a TOP-1.2.1-15-VS1-2016-00001. számú pályázat támogatásával jelent meg.

Galéria

.