Incze Tamás és Bálint Gábor lett a vasi vizek legjobb sporthorgásza

2017.12.09. 12:03

Ifjúsági horgászok között Varga Viktor végzett az élen.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége immár nyolcadszor rendezte meg a Vasi Vizek legjobb sporthorgásza elnevezésű versenysorozatát hobbi és versenyhorgász kategóriában.

A hagyományoknak megfelelően Seregi Miklós a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elnöke az évzáró elnökségi ülés keretében hirdette ki az egész éves megmérettetés végeredményét.

Az idei versenysorozatban is szép számmal vettek részt a versenyzők, az egyes fordulók során átlagosan 50-70 nevező volt, a teljes versenysorozatban közel 150 horgász vett részt. Az idei évadban több alkalommal a verseny előtti napokban már le kellett zárnia az előzetes regisztrációt túljelentkezés miatt, mely egyértelműen mutatja, hogy a versenyhorgászat egyre népszerűbb Vas megyében hobbi és versenyző kategóriában is egyaránt.

Mindkét kategóriában a Szövetség által kiírt 5 fordulóból minimum 3 fordulón kellett indulni a sporthorgászoknak, hogy a versenysorozatban értékelve legyen az eredményük. A nevezési díj nélküli versenysorozaton bárki elindulhatott, de az összesített értékelésbe kizárólag a Vas Megyei Horgász Szövetség tagszervezeteiben lévő tagoknak az eredménye számított bele.

A versenysorozat részeként a következő helyszíneken voltak a megmérettetések az év során: Kéthatár-tó, Abért I-II. tó, Gersekaráti Sárvíz-tó, Vadása-tó, Ölbői Horgásztó. Mind a felnőtt hobbi, mind a versenyzők számára kiírt kategória a végletekig kiegyenlített volt, csak az utolsó fordulóban dőlt el a helyezések végső sorrendje.                                    

A versenyzők között Incze Tamás a Kőszegi SHE. horgásza végzett elsőként, köszönhetően többek között a Megyei Bajnokságon való jó szereplésének is, ahol az egyéni összesítésben ezüstérmes lett. A második helyezett mindössze egy pont lemaradással Török Zoltán (Elektromosok SHE.) lett, akinek a tavalyi sorozat összetettbeli harmadik helyezése után, idén egy hellyel sikerült előrébb lépnie a dobogón. A bronzérmes helyet Kovács Péter (Elektromosok SHE.) érte el holtversenyben, de az egész éves kiegyensúlyozott horgászatának eredményeképpen övé lett a harmadik hely.                             

Hobbi felnőtt kategóriában ketten egészen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az egész versenyszezon során. Bálint Gábor a Körmendi Munkás HE. versenyzője és Nagy Ferenc a Kéthatár-tó Kerkafalva Horgászegyesület tagja azonos pontszámmal, 3-3 szektorgyőzelemmel végzett az élen. Bálint Gábornak a három szektorgyőzelem mellett a negyedik legjobb elért eredménye is szektorgyőzelmet jelentett, addig vetélytársának szektor harmadik helyezése volt. Így a 2017. év Vasi

Vizek legjobb sporthorgásza elismerést hobbi felnőtt kategóriában Bálint Gábor érdemelte ki. Bronzérmes helyen Zsankó György a Pannónia HE. pecása végzett egy szektorgyőzelemmel és két szektor hármassal. 

Az ifjúsági korú hobbi horgászok egész éves teljesítményének elismeréseképpen idén is külön díjjal jutalmazta a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a legügyesebb utánpótlás pecásokat. Tavalyhoz képest az ifiknél felcserélődött az élen a helyezések sorrendje.

Idén Kovács Viktor (Vasvári HE.-Körmendi Munkás HE.) lett a győztes, maga mögé szorítva a tavalyi bajnokot Koltai Máté Márkot (Kéthatár-tó Kerkafalva HE.). Harmadik helyen a Spartacus HE fiatal hölgy versenyzője Szabados Rebeka végzett. Az eredményhirdetés zárásaként a dobogós versenyzőknek Seregi Miklós elnök és Puskás Norbert ügyvezető elnök adta át a díjakat.

Ezúton is gratulálunk minden versenyzőnek és egyesületének!

Végeredmény

Különdíj - Hobbi Ifjúsági kategória:

Név

Egyesület

ÖSSZ-SÚLY (gramm)

ÖSSZ-PONT

  1. hely: Kovács Viktor

Vasvári HE.- Körmendi Munkás HE.

24 030

75

2. hely: Koltai Máté Márk

Kéthatár-tó

Kerkafalva HE.

7260

68

3. hely: Szabados Rebeka

Spartacus HE.

6520

28

 

Hobbi kategória:

Név

Egyesület

ÖSSZ-SÚLY (gramm)

ÖSSZ-PONT

  1. hely: Bálint Gábor

Körmendi Munkás HE.

81 650

75

  1. hely: Nagy Ferenc

Kéthatár-tó

Kerkafalva HE.

30 270

75

  1. hely: Zsankó György

Pannónia HE

45 720

61

 

 

Versenyző kategória:

Név

Egyesület

ÖSSZ-SÚLY (gramm)

ÖSSZ-PONT

 

  1. hely: Incze Tamás

Kőszegi SHE.

55 780

61

  1. hely: Török Zoltán

Elektromosok SHE.

79 180

60

  1. hely: Kovács Péter

Elektromosok SHE.

56 010

58

             

                

Vaskeresztes, 2017. december 2.

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

További információ  kérhető a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségénél,a  06-94/ 506-835-ös telefonszámon, vagy a www.vasivizeken.hu weboldalon! A cikk a TOP-1.2.1-15-VS1-2016-00001. számú pályázat támogatásával jelent meg.

Galéria

.