Hirdetés

Szoptatós melltartó - akár karácsonyra

Szoptatós melltartó - akár karácsonyra

2017.12.17. 05:00

Baba mellett ne a külsőségekről szóljon az ünnep.

Hirdetés

Kisgyerekkel az igazi a karácsony - szokták mondani, és ebben nagy igazság van. Ha baba van a háznál, ünnepekkor tényleg ‘angyal száll át a szobán’. Az is biztosra vehető, hogy ilyenkor a teljes család még szívesebben összegyűlik.

Csak arról nem szabad megfeledkezni, hogy egy kisgyerekes anyukának a mindennapok sem egyszerűek, és a karácsony - ami egy ‘átlagos’ háziasszonynak sem kevés munkát ad -, baba mellett a Mount Everest megmászásával érhet fel.

Baba mellett ne a külsőségekről szóljon az ünnep

A legjobb, amit tehetünk, ha levesszük az anyukák válláról a terhet ott, ahol apróság van, és nem várjuk el a hatféle aprósüteményt, a makulátlan ajándékcsomagolást.

Bejglit, mézeskalácsot, még halászlét is vásárolhatunk, aztán majd ha nagyok lesznek a gyerekek, újra lehet otthon a konyhában csodákat tenni.

Az apuka vagy a család többi tagja, akár a nagyobb gyerkőcökkel játékosan, sok mindent megoldhat az ünnepekkor. Talán épp ez lesz a legszebb emlék mindenkinek. 

A karácsonyi családi programokhoz is komoly matekozás kell babával. Nem egyszerű a rokonlátogatás, ha még szoptatni, altatni kell a bébit.

Éppen ezért érdemes - ha máskor nem, akkor most - megvenni azokat az eszközöket, amelyek megkönnyíthetik az anyuka és a kicsi életét. Amolyan kötelező beszerzés, de akár karácsonyi ajándék is lehet egy kismama melltartó, ami egy nagyon praktikus eszköz a baba házon kívüli megetetésére.

Egy jövendőbeli anyukának is megkönnyíthetjük a dolgát, ha beszerzünk pár darabot: már a terhesség alatt is akár háromféle melltartóra lehet szükség.

Kényelmetlenné válhat a szokásos merevítős

Sokan a bevett melltartójukat, vagy egy annál nagyobb darabot használnak szoptatás alatt melltartóbetéttel, mert úgy gondolják, ez kényelmesebb.

Ez egy kissé elavult beidegződés, mivel ma már a szoptatós melltartók szépek és egyben komfortosak is. Számos variációjuk van, mindenki megtalálhatja a neki tetszőt. Ha nem szeretjük a kismamaboltokat, avagy - ami még valószínűbb - nincs lehetőségünk eljárni shoppingolni, online is válogathatnak a fazonok között.

Minden túlzás nélkül állítható, hogy a legmodernebb, testre simuló kismama melltartók közt kimondottan nőies, esztétikus példányok is vannak. Számos ilyen speciális melltartót nyugodtan lehet később, a babázós időszak után is hordani.

Ami pedig a legfontosabb, ha eljön az etetés ideje, sokkal könnyebben megoldható a szoptatás, mint egy normál melltartóval. A rendkívül kényelmes merevítő nélküli, átkötős darabok anyagát csak félre kell húzni, de vannak fél kézzel lekapcsolható elülső részű melltartók. Így akár vendégségben, akár karácsonyi program közben egy meghitt sarokba húzódva gond nélkül lebonyolítható a legkisebb családtag megetetése. Szerencsére ma már egyre elfogadottabb az anyatejes táplálás nagyon sok helyen, egy kis diszkrécióval, így a kismamák dolga egyre könnyebb.

.