Hirdetés

Áprilisban indulnak a horgászversenyek a vasi vizeken

Áprilisban indulnak a horgászversenyek a vasi vizeken

2018.03.13. 15:42

A versenyhorgász szezon közeledtét jelzi, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Versenysport Bizottsága az elmúlt héten elfogadta a 2018. évi versenynaptárát.

Hirdetés

A versenyhorgász szezon közeledtét jelzi, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Versenysport Bizottsága az elmúlt héten elfogadta a 2018. évi versenynaptárát. A pecásokat az idei évben is több megyei horgászversenyre várja a Szövetség, melyeken az indulás továbbra is díjmentes. Azon horgászok, akik nem regisztrált versenyzők, hobbi kategóriában tudnak indulni.

A kategóriának kifejezett célja az, hogy minél több horgásztárs próbálja ki a versenyzést barátságos keretek között. A profi horgászok országos előírások szerint versenyezhetnek, míg a hobbi horgászra lazább előírás vonatkozik, így például, ott lehetséges a feederezés is. A felnőttek mellett a gyermek és ifjúsági horgászokat is várják minden versenyen, külön ifjúsági kategóriával.

Minden versenyző, aki nevez a Szövetség által kiírt Vasi Vizeken kupákra, automatikusan részt vesz a kilencedik alkalommal meghirdetett "Vas vizek legjobb sporthorgásza” elnevezésű versenysorozatban is. A Savaria SHE versenyével kezdődik a 2018-as egyesületi versenyszezon, majd, május első napján a Celldömölki HE Merseváton tart egyesületi versenyt, míg a Szövetségi versenysorozat a hagyományoknak megfelelően Kerkafalván veszi kezdetét a Kéthatár-tó Kupával.  Május végén megrendezésre kerülő megyei csapatbajnokságról ismét országos megmérettetésre lehet továbbjutni a győzteseknek.  Május utolsó vasárnapján  rendezi a Spartcus HE. a Neu Aladár Emlékversenyt (Újperinti I.), illetve a Celldömölki HE szervezésében lesz gyermeknapi horgászverseny is. Június közepén a Karát Kupán, majd a Vadása Kupán bizonyíthatnak a horgászok. Idén immár ötödik alkalommal várja a Pinka-völgyi Halas Napra a Szövetség az érdeklődőket, az egész napos program július 14-én, szombaton lesz Vaskeresztesen. A jubileumi rendezvényen ünneplik a Szövetség megalapításának 25 évfordulóját is, ezért az idén még színesebb programokat terveznek.

A versenyek részletes kiírását megtekinthetik és a nevezéseket legegyszerűbben a Szövetség megújult honlapján - a  www.vasivizeken.hu/hu/esemenyek/versenyidopontok menüpontban - is leadhatják a horgászok.  

A Vas megyei horgászati lehetőségekről részletes információ kérhető a 06-94/ 506-835-ös telefonszámon, valamint a projekt részeként megújult www.vasivizeken.hu weboldalon! A cikk a TOP-1.2.1-15-VS1-2016-00001. számú pályázat támogatásával jelent meg. 

Galéria

Letöltések

Fájlnév/Méret/FeltötveLetöltés

2018.ÉVI VERSENYNAPTÁR

(application/pdf)

1.61 mb

.