Hirdetés

Szakmai úton jártak a szombathelyi Premontreisek

Szakmai úton jártak a szombathelyi Premontreisek

2018.03.11. 09:44

A 38 jelentkező megtekinthette a Body Kiállítást, valamint látogatást tettek a Magyar Természettudományi Múzeumban.

Hirdetés

Biológia tagozatos diákjaink, tanáraik vezetésével szakmai úton vettek részt Budapesten. A 38 jelentkező megtekinthette a Body Kiállítást, valamint látogatást tettek a Magyar Természettudományi Múzeumban.

Délelőtt érkezett a csoport a nagy sikerű anatómiai kiállításra. Két csoportra osztva, orvostanhallgatók szakmai vezetése mellett ismerkedhettek meg a diákok az emberi test csodáival. 2200 négyzetméteren több száz speciális eljárással készített emberi test és szerv segített megérteni még jobban az ember anatómiáját és az egyes szervek és szervrendszerek működését. A testeket és szerveket a plasztináció nevű eljárással konzerválták, aminek köszönhetően, azok mikroszkopikus méretekig megőrizték eredeti felépítésüket. A diákok nagy érdeklődéssel hallgatták a tárlatvezetőket a módszertanilag kiválóan felépített, szervrendszerek szerint bemutatott preparátumok között.

Különös hangsúlyt fektettek a szervezők a prevencióra. Látványosan mutatja be a kiállítás a káros szenvedélyek hatásait és a leggyakoribb betegségek szerveken is jól megfigyelhető következményeit. Sajnos fotókat nem lehetett készíteni a kiállításon, így a vizuális élményt csak a látogatók „agya konzerválhatta”.

A Body Kiállítás után a Magyar Természettudományi Múzeumhoz metróztunk. A múzeum állandó kiállítása mellett, lehetőség nyílt, egy Magyarország természeti értékeit bemutató, természetfotókból álló tárlat megtekintésére is. Az állandó kiállítás anyagai közül a szebbnél-szebb ásványok és kőzetek valamit a többnyire csak képekről ismert állatok preparátumai keltették fel a diákok érdeklődését.

Hazafelé vonatozva mindenki fejében rengeteg új élmény és ismeret kavargott, de többen jelezték, hogy várhatóan a családjukkal is megtekintik a különleges kiállítást.

Kéri Péter tanár

Galéria

.