Vasban most megéri sporthorgásznak lenni

2018.03.01. 12:18

Minden visszaengedett hallal olcsóbb lesz a jövő évi horgászengedély.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége útjára indította az előző évhez hasonlóan a sporthorgászatot népszerűsítő kezdeményezését, melynek keretében újabb szabályok helyett, inkább kedvezményekkel szeretné a Szövetség megköszönni a halak visszaengedését a pecásoknak.

Az a horgász, aki a Szövetség kezelésében lévő horgászvízből 2018.évben kifogott 5 kg feletti békéshalat, vagy 3 kg feletti ragadozó halat visszaengedi és a fogás tényét, valamint a hal visszaengedését fényképekkel (videó felvétellel) igazolt módon megküldi a Szövetség on-line felületére, vagy a Szövetség facebook profiljára, akkor a következő évi területi engedélyéhez egyedi kedvezménykupont kap.

A fogás után maximum 7 munkanapon belül kell beküldeni a fotót! Azon horgászvizek, ahol az adott halat szabály szerint is vissza kell engedni azok természetesen nem vesznek részt az akcióban.

 

Kedvezmény

Békés hal

(kivétel: busa)

Ragadozó hal

(kivétel: harcsa)

2.500 Ft

5 – 10 kg között

3 – 6 kg között

5.000 Ft

10 kg felett

6 kg felett

Minden kifogott és visszaengedett hal után regisztráljuk a kedvezményt. Pl.: 2 db 5 kg-os ponty után 5000 Ft kedvezmény jár.

 

A kedvezmény érvényesítéséhez az adott vízterületnek egyértelműen beazonosíthatónak kell lenni a felvételen.  Ha egy horgászról a fogás nyilvánosságra kerülését követően kiderül, hogy nem engedte vissza a halat, vagy valótlant állított, akkor minden addig megszerzett kedvezményét elveszíti és kizárja magát a kedvezmény rendszerből.

Egy horgász által maximális elérhető összevont kedvezmény 5000 Ft!

A beküldött fogásról rövid szöveges beszámolót és  min. 2 db fényképet kell küldeni.(1. kép a fogásról - lehetőség szerint a horgásszal közösen - készült fotó, 2. kép a hal kíméletes visszaengedését mutassa be.) A videofelvételt előnybe részesítjük! Az akció visszavonásig érvényes, vagy legkésőbb 2018. november 30-ig tart. Minden visszaengedett hallal olcsóbb lesz a jövő évi horgászengedély.

Részletes információ elérhető a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségénél a 06-94/ 506-835-ös telefonszámon, vagy a megújult www.vasivizeken.hu weboldalon! A cikk a TOP-1.2.1-15-VS1-2016-00001. számú pályázat támogatásával jelent meg.

Galéria

.