Hirdetés

A szombathelyi Premontrei diákok mariazelli zarándoklata

A szombathelyi Premontrei diákok mariazelli zarándoklata

2018.12.10. 06:38

Tanulói beszámolók, fotókkal.

Hirdetés

Hajba Adrienn, 11. D tanuló

December 5-én osztályunk Mariazellbe, Ausztria egyik legszebb városába utazhatott egy pályázat elnyerésével.

Úti célunkhoz megérkezve elsőként a csodálatos mennyezet- és falfestményekkel díszített bazilikát tekintettük meg, ahol a csodatévő Mária-szobor is látható. Mariazell zarándokhely, ahova évente több ezren látogatnak el autókkal, buszokkal, de akár gyalogosan is.

A városka Fő terén megcsodáltuk a hatalmas méretű adventi koszorút.

Ezt követően keresztutat jártunk a Kálvárián. Kivételesen a Szűzanya fájdalmából eredő stációkat olvastuk fel, majd a hozzájuk kapcsolódó rövid elmélkedést hallhattuk, amely mindannyiunk számára tanulságos, elgondolkodtató volt.

A szabadprogram keretében felfedeztük a várost és gyönyörködtünk a települést körülvevő hatalmas, hó borította hegyekben.

Az idő sajnos gyorsan elrepült. Vidám, jó hangulatban érkeztünk haza a kora esti órákban.

Kovács Bálint, 11. D tanuló

Vidám hangulatban gyülekeztünk, várakoztunk az indulásra. Útközben sokat beszélgettünk, vagy a szokásos, akár buszon is játszható játékokat játszottunk.

Első megállónk a Lindt csokigyár mellett található mintaboltban volt. Itt kóstolgattunk a finomabbnál finomabb édességekből, és persze sokan vásároltunk is belőlük a közelgő ünnepre. A csokik nagyon csábítóak voltak, de hogy elérjük fő úti célunkat, Mariazellt, mennünk kellett tovább.

Verőfényes napsütés fogadott bennünket a városban, hó pedig épp annyi, amennyi az adventi hangulathoz kellett. Ezek után következett a nap egyik fénypontja, bemehettünk a bazilikába, ahol leírhatatlanul szép látvány fogadott bennünket. Ahogy sok más kegyhelyen, itt is, minden részletnek külön története van. Végigjártuk a Mária-keresztutat, amely nagy hatással volt az egész osztályra. A stációk közben imádkoztunk, elmélyedtünk a gondolatainkban. Úgy gondolom, megértettük, hogy miért is zarándokolnak ilyen sokan a mariazelli Szűzanyához.

Kirándulásunkat szabadprogram zárta. Nagy bánatunkra a karácsonyi vásár nem volt nyitva, de az utcákat járva részesülhettünk a kisváros kivételes hangulatából, amely magával ragadott valamennyiünket.

Galéria

.