Mikulás napi Sportgála a szombathelyi Premontrei Gimnáziumban

2018.12.07. 12:34

Farkas Attila tanári beszámolója.

Az igaz hit védelmezőjének és a szegények gyámolítójának nevezett Szent Miklós emléknapján, iskolánk tornatermében 15 osztály részvételével teremlabdarúgó sportgálát szerveztünk diákjaink számára. A 3+1 fős csapatok, először csoportmérkőzéseken mérték össze tudásukat. Innen a győztesek jutottak tovább, akik körmérkőzéseken küzdöttek meg egymással.

A lejátszott 25 mérkőzést Mitterstiller Csaba, Vereb Dér Ferenc, Mészáros Máté tanár urak felváltva vezették, de alig akadt dolguk, hiszen focistáink a fair play szabályait szem előtt tartva hajtottak a győzelemért. A pálya széléről szurkoltak, egymást bíztatták a tanulók, egységessé téve a csapatszellemet, garantálva a jó hangulatot.

Az eseményen láthattunk egy-egy szép megvillanást csatártól, védőtől, kapustól egyaránt. Szemtanúja lehettem olyan momentumoknak is, ahol egymást segítették fel a játékosok, elnézést kérve a kisebb szabálytalankodásért. Néhány esetben csak a gólkülönbség, illetve a rúgott gólok száma döntötte el a továbbjutást. A sportban azonban nem mindenki léphet fel a dobogóra, de a mai napon az emberi értékeket is figyelembe véve számomra mindenki felkerült a képzeletbeli dobogó legfelső fokára.

A Mikulás napi teremlabdarúgó sportgála végeredménye:

  1. helyezett: 11.B osztály, a csapat tagjai: Bolfán Ákos, Németh Áron, Szilvás Ákos, Málics Szebasztián, Takács Dominik,
  2. helyezett: 9.A osztály, a csapat tagjai: Baranyai Kevin, Borbács Ádám, Németh Balázs, Reseterits Bálint, Simon Barnabás, Szabó Kristóf.
  3. helyezett: 12.B osztály, a csapat tagjai: Fogl Barnabás, Jurasits Ákos, Kovács Balázs, Pálóczi Máté Gábor, Pethő Marcell Balázs.

Az utolsó meccsen a győztes diák csapat játszott a tanárokkal. A csapat tagjai: Dennis Lobo, Jáger Imre, Mészáros Máté, Vereb Dér Ferenc, Zsiros Péter, Farkas Attila. A nagyiramú mérkőzésen a diákok jobbnak bizonyultak, a mérkőzés eredménye 2:0. Gratulálunk a győztes csapatnak! A Tanulóink pozitív visszajelzései megerősítettek abban, hogy van létjogosultsága a következő tanévekben is az ilyen és ehhez hasonló programok megrendezésének.

Farkas Attila

tanár

Galéria

.