Hirdetés

A szombathelyi premontreiek az Országos Haditorna döntőjében

A szombathelyi premontreiek az Országos Haditorna döntőjében

2019.04.15. 13:04

Képes beszámoló.

Hirdetés

Az Országos Haditorna Verseny a Honvédelmi Minisztérium által támogatott rendezvény, melynek célja a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése, a honvédelmi nevelés, a honvédelem ügyének népszerűsítése a sport eszközeivel, valamint az ehhez kapcsolódó értékek közvetítése. Az országos döntőben az ősszel megtartott megyei döntők győztesei vehettek részt, ennek megfelelően Vas megyét a Premontrei Gimnázium csapata képviselte. A 21 csapat részvételével megtartott verseny 2019. április 11-12-én a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus területén került lebonyolításra.

A kétnapos megmérettetés a regisztrációt és a csapatfotót követően pályabejárással és a versenyszámok ismertetésével kezdődött. Ezután a csapatok az első napon honvédelmi totó, akadálypálya, elsősegély, katonai tereptan területen bizonyították felkészültségüket. A verseny második napján magasabb fordulatra kapcsoltak diákjaink és mátrixfutásban, kézigránát dobásban, lézerpuska lövészetben az élmezőnybe végeztek. A küzdelem a fegyveres váltófutással zárult.

A kiválóan szervezett verseny során diákjainknak lehetőségük adódott a honvédelemhez kapcsolódó sporttevékenységek kipróbálására, felkészültségük összehasonlítására, teljesítőképességük határainak felmérésére. A csapatok küzdeni akarását és a szoros eredményeket bizonyítja, hogy az egyes versenyszámok rangsorának kialakulásánál sokszor csak néhány század másodperc döntött. A részpontok összesítését az ünnepélyes eredményhirdetés követte, ahol kiderült, hogy a Premontrei Gimnázium csapata a 10. helyen végzett a katonai és rendészeti profilú intézményekkel tűzdelt mezőnyben.

A csapat tagjai: Erdődi Krisztián, Kiss Levente, Kovács Levente, Varga Richárd.

A rendezvény megtanította csapatként küzdeni, gondolkodni és egymást segíteni tanulóinkat, amelyből valószínűleg az élet többi területén is profitálni tudnak.

Farkas Attila tanár

Galéria

.