Hirdetés

Átfutottak egy évszakon a szombathelyi premontreisek

Átfutottak egy évszakon a szombathelyi premontreisek

2019.11.26. 16:07

Futóverseny az őszből a télbe.

Hirdetés

Farkas Attila tanár képes beszámolója a rendezvényről:

Az ősz utolsó vasárnapján néhány mozgást kedvelő diákunkkal futóversenyen vettünk részt Lentiben. Az időjárás nem könnyítette meg korai indulásunkat. Az álmos, csípős reggelen komor felhők takarásában, csak sejteni lehetett a napkorong kontúrjait. A fákon már csak néhány kókadt levél rezzent jelezve, bizony közeleg a tél. Egyórás utazást követően érkeztünk meg a rendezvény helyszínére, ahol már nagy nyüzsgés fogadott bennünket. Több távon (400 métertől a félmaratonig) lehetett nevezni a 6 fokos hőmérsékletű időben. A szervezők emblematikusan a „fuss át az őszből a télbe” nevet adták a rendezvénynek. Az óvodáskorúaktól a hetvenes éveiben járó korosztály jeles képviselői is megjelentek egy szezonzáró futófiesztára.

A csaknem félezer versenyző szakaszosan rajtolva, ki-ki a saját célját teljesítve vághatott neki az általa választott távnak. Aki elfáradt a frissítőpontokon teával, szőlőcukorral pótolhatta az elveszített kalóriákat, amelyekhez egy-egy bíztató szó is járult. A táv teljesítése után a futóink befutóéremmel a nyakukba várták, szurkoltak társaiknak. Néhány esetben csak egy-két tized másodperc döntötte el a helyezések sorrendjét.

Verseny révén mindenki nem nyerhet, de csapatunkból hárman nem csak a képzetbeli dobogóra állhattak fel. Vörös Dorka (10.A) 5 km-es távon kategóriájában a II. helyezést, Kiss Csongor (12.C) 11,3 km-en I helyezést, és Szabó Kristóf (10.A) 11,3km-en II. helyezést szerzett. A hazaúton tele örömmel, s megannyi új élménnyel, szórakoztató pillanattal gazdagodva idéztük fel a nap emlékezetes pillanatait.

Az eseményen Vörös Dorka, Szabó Kristóf, Vámos Tímea, Ebergényi Márk, Kiss Csongor, Czuczi Robin, Szabó Ákos vett részt.

Szezonzárásnak tökéletesre sikerült futásunk, ezúttal igazi éremesőt eredményezett, gratulálok mindenkinek!

Galéria

.