Nyílt nap volt a szombathelyi Premontrei gimnáziumban

2019.11.20. 12:04

Jó alkalom volt arra, hogy az érdeklődők betekintsenek a közösség életébe.

Az előző évek hagyományihoz hűen, november közepén tartotta meg a gimnázium  a nyílt napot az iskola iránt érdeklődő 8. osztályos diákoknak és szüleiknek. A technika vívmányait felhasználva a tánctermet is megnyitották a továbbtanulni szándékozó általános iskolásoknak - hiszen csak így tudták méltó módon fogadni a sok érdeklődőt. Az újonnan megnyitott terem digitális táblájára egy kamera segítségével „átküldték” a díszterem színpadi eseményeit.

A fenntartó Premontrei Rend részéről Hancz Gábor Tamás atya, nevelési igazgatóhelyettes köszöntötte a megjelenteket. Véghné Busics Hilda igazgatónő tájékoztatott az iskola mindennapi életéről, a választható tagozatokról, a felvételi eljárás rendjéről. Kéri Péter és Kolman Krisztián tanár urak a biológia és az informatika tagozatot mutatták be részletesebben.

Dancs Jeanette, Mészáros Máté, Némethné Pálfay Bernadett, Szakály Szilvia és Zsiros Péter kollégák ismertették gimnáziumunk művészeti és sport életét, kommunikáció központú nyelvoktatásukat, valamint a humán és reál területek iránt érdeklődők tanórán kívüli lehetőségeit – kiemelve, hogy a teljes emberformálás csakis a test, a szellem és a lélek hármasának tükrében végezhető.

Az ismertetőket egy-egy énekes diákprodukció, valamint a nyelvi előkészítő zenés, diavetítéssel tarkított jelenete tette még látványosabbá. A dísztermi bemutató utolsó felvonása Dennis Lobo nyelvi lektor Wonderwall kórusának meglepetés előadása volt, melyben a Queen együttesről szóló Bohém Rapszódia film híres slágereit adták elő.

A 4-5. órában nyitott tanórákat tartottak, a gimnáziumban oktatott tantárgyakból. A tantermek zsúfolásig megteltek, sok helyen még a folyosóról is hallgatták az órákat. A tetőtérben apró műalkotásokat készíthettek, a számítástechnika teremben informatikai feladatot oldhattak meg a nyolcadikosok. Szüleik bejárhatták a három évszázadot átívelő épületegyüttest, a megújult sportudvart, betekinthettek kápolnába.

A nyílt nap jó alkalom arra, hogy az érdeklődők betekintsenek a közösség életébe, találkozhassanak a Premontrei tanáraival, elbeszélgessenek az itt tanuló diákokkal.

Szeretettel várjuk gimnáziumunkba mindazokat a nyolcadikos tanulókat, akik nyitottak iskolánk katolikus keresztény szellemisége iránt, motiváltak a tanulásra és felsőoktatási tanulmányokra készülnek, valamint szívesen fogadják azt a pluszt, amit a Premontrei Gimnázium a művészeti, a kulturális és a kirándulásokhoz kapcsolódó turisztikai lehetőségeken keresztül biztosít. - zárta beszámolót Horváth Krisztina igazgatóhelyettes

Galéria

.