Hirdetés

Idegen nyelvi szakmai napot tartottak a szombathelyi Premontrei Gimnáziumban

Idegen nyelvi szakmai napot tartottak a szombathelyi Premontrei Gimnáziumban

2019.12.03. 12:04

Képes beszámoló az eseményről.

Hirdetés

November 28-án idegen nyelvi szakmai napot szerveztek a szombathelyi Premontrei Gimnáziumban. A délelőtt folyamán a tanulók az Euroexam nyelvvizsga követelményrendszerével ismerkedhettek meg. Csöbönyei Adrienne, a győri vizsgahelyszín munkatársa „Top tippek a nyelvvizsgán” címmel interaktív foglalkozást tartott az érdeklődők számára. Az életszerű feladatok megoldására épülő kommunikációközpontú nyelvvizsga feladattípusainak ismertetésén túl az értékelési szempontok megbeszélése is sok hasznos információval szolgált.

A délután német nyelvű szövegértési versennyel folytatódott. A kétfordulós verseny első részében online felületen kellett a diákoknak egy feladatot megoldaniuk. A 10 legjobban teljesítő folytathatta a versenyt. A második körben a tanulók különböző témájú szövegeket kaptak, amelyeknek tartalmát kifejtették a zsűri előtt. A résztvevő öt iskola diákjai szép eredményeket értek el.

Német nyelvet tanító középiskolai tanárok számára Bakainé Rottländer Heide, a Károli Gáspár Református Egyetem anyanyelvi lektora, a budapesti Goethe Intézet megbízásából tartott továbbképzést. A német nyelvtan tanításához adott hasznosítható ötleteket, módszereket, amelyekkel a diákok könnyebben elsajátíthatják a nyelvtani szabályokat.

Szombathelyről, illetve Vas megye számos iskolájából fogadott az intézmény angoltanárokat is. Dr. Szabó Péter, a LanguageCert nyelvvizsga vizsgáztatója, az írásbeli és a szóbeli vizsgák javító-értékelője, aki egyúttal a felkészítő könyvek szerzője, módszertani workshopot tartott az érdeklődő kollégáknak. Fő témája a beszédkészség fejlesztése volt. A gyakorlatban is jól alkalmazható stratégiákat kaptak diákok felkészítéséhez. Az előadó érintette a LanguageCert beszédkészség értékelési kritériumaira vonatkozó főbb tudnivalókat.

Idén is sokan elfogadták meghívást, hisz ez kiváló alkalom arra, hogy a különböző iskolából érkező pedagógusok találkozzanak egymással, ismerkedjenek és tapasztalatot cseréljenek.

A bázisintézményi program nagyon hasznosnak bizonyult: a szakmai ismeretek bővítésén túl a kötetlen beszélgetések, az eszmecserék lehetőséget biztosítottak arra, hogy a megjelent kollégák fejlesszék, bővítsék ismereteiket.

 

Dallos-Kelemen Renáta és Némethné Pálfay Bernadett

Galéria

.