Hirdetés

Melyek voltak a kedvenc téli gumik 2019-ben? Meglepetésszerű eredmények születtek

Melyek voltak a kedvenc téli gumik 2019-ben? Meglepetésszerű eredmények születtek

Támogatott tartalom

2019.12.05. 12:04

Ha kíváncsi, hogy melyek lehetnek a felkapott, populáris gumiabroncs félék.

Hirdetés

A gumymarket.sk szakértelmének segítségével felkutattuk a legnépszerűbb téli gumi termékeket.

Continental WinterContact TS 860

A Continental a világ egyik leghatalmasabb autóipari alkatrészek gyártásával foglalkozó vállalat. Nem csoda hát, hogy téli gumijai komoly népszerűségnek örvendenek.

A WC TS860 elsöprő sikereket aratott 2019-ben. Az Auto Bild téli tesztjén első, míg az Auto Express próbatételén a második helyezett lett.

Legfőbb erősségeinek az alacsony üzemanyagfogyasztást, valamint a kitűnő kopásállóságot nevezték meg a leggyakrabban. Negatívumai közé egyesek a kissé magas zaj szintet sorolták.

Michelin Alpin 5

A Magyarországon is komoly népszerűségnek örvendő, termékeinek rendkívüli strapabíróságáról híres francia gumi gyártó cég ismét kitett magáért.

Az A4-et leváltó prémium téli gumiabroncs nem okozott csalódást. A tavalyi ADAC teszten elért eredményei alapján (5. hely 16 gumi közül) egy különösen felkapott termék vált belőle. Elképesztő tartóssága mellett, 2018 legjobb eredményeit tudhatta magáénak a száraz utakon.

Szintén sokat elárul róla, hogy még ugyanebben az évben az Auto Bild csapata a legjobb ár-érték arányú gumiabroncsnak választotta.

Pirelli Cinturato Winter

A nedves tapadása királyának a Pirelli téli gumiját nevezték ki a legtöbben. A vásárlói tapasztalatokkal pedig tökéletes szinkronban állnak a nemzetközi vizsga eredmények.

A Winter Snow Control 3 méltó utódja a 18-as AMS-en mutatott középszerű teljesítmény után,  második helyet zsebelt be az idei ADAC-on. Mely utóbbin ráadásul kitűnően teljesített, minden útszakaszt beleértve.

Az egyik legújabb technológiával elkészített lamelláknak köszönhetően nagyban csökkentették

a féktávot a mérnökök. Ennek következménye jól kivehetővé vált a teszt eredményeken.

Azonban, amint az a Pirelli legtöbb gumijáról, úgy a Cinturato Winter-ről is elmondható, hogy leginkább a professzionális, szakszerű vezetési stílushoz passzol a leginkább.

Goodyear UG 9

Az amerikai Goodyear nem nyúlt félre a prémium kategóriájú UltraGrip 9-el. A 2019-es, irtózatosan szívós mezőnnyel felálló ADAC-on persze csak 9. lett a 16 induló közül, viszont a tavalyi AMS-en mindössze egy karnyújtásnyira volt tőle a "trófea". 

Bár a havas terepet leszámítva minden szempontból jól teljesített, leginkább figyelemreméltó tulajdonsága a száraz, és nedves utakon nyújtott teljesítménye, kormányozhatósága. 

Nokian WR D4

Listánk legvégén a környezetbarát struktúráiról híres finn, Nokian téli gumija. A WR 4 biztosan nem kiemelkedőbb teszt eredményeivel nyerte el a világ egyik legnépszerűbb autó gumija címet.

Ellenben ár-érték aránya kiváló! Egy kifejezetten pénztárca barát megoldást nyújt a hideg szezonra. Valószínűleg ezen tulajdonsága válthatta ki a magas szimpátiát az emberekből.

Azonban nem csak az ára említésre méltó! Alacsony gördülési ellenállása mellet, rendkívüli eredményeket produkált a jég és hó borította útfelületeken, az ADAC és az Autobild tesztjein egyaránt.

Összefoglaló

Sokak számára meghökkentő lehet, de összességében tehát az derült ki, hogy a piac internacionális tekintetében, a fogyasztók nem csupán az egyszeri árat, hanem sokkal inkább a termékek tartósságát, teszteken elért eredményeiket, valamint régiójukra legjellemzőbben elterjedt természeti akadályokra szakosodott technológiákat veszik figyelembe egy téli gumi beszerzése során.

Ez felettébb jó hír, ugyanis az ilyen, specifikus mentalitás minél monumentálisabb elterjedése vezethetne hozzá a jövőbeli, kellemetlenség mentes, biztonságosabb közlekedés kialakulásához.

.