Hirdetés

CISM Day - Békéért futottak a szombathelyi Premósok

CISM Day - Békéért futottak a szombathelyi Premósok

2020.02.21. 14:04

A Csónakázó-tó körül az állandó állományú és tartalékos katonákkal együtt kötelékfutáson vettek részt.

Hirdetés

A Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseuil International de Sport Militaire, CISM), az International Day of Millitary Sports eseménnyel ünnepli minden névben az 1948. február 18-i megalakulásának évfordulóját, melynek keretében a tagországok katonái világszerte egy napon futnak.

A szervezet fő célja, hogy a katonákat a sporton keresztül közelebb hozza egymáshoz és ezzel is próbálja erősíteni a békét. A rendezvény funkciója két alappillérre épül: az egyik a béke, a nemzetközi összefogás eszméjének hangsúlyozása, a másik a sport, az egészséges életmód népszerűsítése. Magyarország 1991 óta tagja a Nemzetközi Katonai Sporttanácsnak, a Magyar Honvédség pedig 2006-ban kapcsolódott be az eseménysorozatba.

A kezdeményezéshez a 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóalj is csatlakozott. Így az intézmény tanulói 2020. február 18-án a szombathelyi Csónakázó-tó körül az állandó állományú és tartalékos katonákkal együtt kötelékfutáson vettek részt.

Magyarország összes helyőrségében közel ötezer katona futott ezen a napon, ezzel csatlakozva ahhoz, a világviszonylatban több mint 700 ezer katonához, akik a békéért sportoltak.

                                                                                                                      Farkas Attila tanár

Galéria

.