Hirdetés

Napi vitaminbomba Slowjuicerrel, mely több, mint egy hagyományos gyümölcscentrifuga

Napi vitaminbomba Slowjuicerrel, mely több, mint egy hagyományos gyümölcscentrifuga

E.A.

2021.11.30. 20:01

Ez a lassú prés egy teljesen más műfaj, hiszen a gép segítségével akár 30-40%-kal több levet kapunk, így annyival több vitamint is.

Hirdetés

Azonban a rohanó mindennapokban nem tudjuk mindig kellőképpen beilleszteni ezeket a tápanyagokat. A slowjuicer egy olyan háztartási gép, amellyel nagyon könnyen ízletes, frissítő és egészséges gyümölcsös és zöldséges leveket tudunk készíteni, amelyeket bárhová magunkkal is tudunk vinni. Az ilyen italokat már sokkal könnyebb beilleszteni az étrendbe, és a napi vitaminszükségletünket is kitűnően pótolja. Gyermekek számára különösen ideálisak ezek a természetes, tartósítószermentes gyümölcs-és zöldséglevek, hiszen az ő étrendjükbe még nehezebb beiktatni a különféle zöldségféléket, így kedvenc gyümölcsükkel kombinálva nagyon ízletes és élvezhető italokat tudunk facsarni számukra.

A reggeli a napi táplálkozás legfontosabb része, ezért semmiképp sem szabad kihagyni még akkor sem, ha kapkodósan vagy sietősen indul a reggel.  A tápláló és egészséges reggeli étkezés megpecsételi a napunkat. Ilyenkor fontos, hogy magas rosttartalmú gyümölcsöket vigyünk be a szervezetbe, hiszen a rostoknak köszönhetően lassabban szívódnak fel a tápanyagok az emésztőrendszeren keresztül. Ha időszűkében vagyunk, akkor is nagyon jó alternatíva otthonunkban a gyümölcsprés, hiszen segítségével tápanyagban és vitaminban gazdag italt tudunk készíteni.

Miért más a slowjuicer?

Felvetődik a kérdés, hogy mivel tud többet egy slowjuicer egy hagyományos gyümölcscentrifugánál.  A lassú prés egy teljesen más műfaj, hiszen a gép segítségével akár 30-40%-kal több levet kapunk, így annyival több vitamint is. Percenkénti fordulatszáma 45-nél nem több. Működése közben nem keletkezik hő, így a vitaminok sem károsodnak. A lassú és alapos préselésnek köszönhetően, az ital nem lesz darabos, hanem szép homogén, ami jóval kecsegtetőbb, mint egy pépes, vizenyős ital. A hideg préselésnek köszönhetően az ízek intenzívek maradnak.  További előnyük, hogy a különböző leveles zöldségekkel, spenóttal, salátával is nagyon jól megbirkóznak. A répából, zellerből, céklából meg szinte az össze levet képesek kifacsarni.

Ha ezeket gyümölcsökkel keverjük, igen ízletes, egészséges és gyönyörű intenzív színű italokat kapunk. Az így készített vitaminbombák selymesek, könnyedebbek, és 15 percen fel is szívódnak a szervezetben. Az ilyen gépeknél a tisztítás és a tárolás szokott lenni a legnagyobb probléma. Na, meg a hangjuk is... A slowjuicer tisztítása nagyon egyszerű, mérete pedig nem olyan nagy, így kevés helyet is foglalnak a konyhapulton. Hangjuk egyáltalán nem kellemetlen, nem zeng tőle az egész konyha.  Az így készített leveket tovább tudjuk tárolni is, mint a gyümölcscentrifugával készített italokat. Egyetlen hátrányuk a gépek magasabb ára. A gyümölcscentrifugákhoz képest magasabb áron lehet hozzájuk jutni, de rendszeres használattal ez biztosan megtérül, és a szervezetünk is meg fogja hálálni.

A finom italokon kívül fagylaltokat, krémleveseket és fantasztikus koktélokat is készíthetünk.

Milyen gyümölcsöket és zöldségeket érdemes használni?

A különböző italok kombinációjának csak a képzeletünk szabhat határt. Készíthetünk friss alma-, ananász- és narancslevet is, ezeket variálhatjuk körtével, citrommal, meggyel, erdei gyümölcsökkel, kivivel, mangóval, barackkal, szinte minden gyümölcsből készíthetünk italt. Ezekhez pedig különböző zöldségeket; sárgarépát, zellert, brokkolit, spenótlevelet is adhatunk. Az alma egy szuper-gyümölcs, amit bátran tehetünk minden gyümölcs-és zöldséglébe. Az alma nem csak ízletes, de mindenféle szempontból nagyon egészséges is. Sokféle jótékony hatást gyakorol a szervezetre, javítja az emésztést, kedvezően hat a bélflórára, csökkenti a vér koleszterinszintjét és a magas vérnyomásra is jótékonyan hat.

.