Hirdetés

Ajándék ötlet - A LEGO egész évben nagyszerű szórakozás mindenki számára

Ajándék ötlet - A LEGO egész évben nagyszerű szórakozás mindenki számára

E.A.

2021.12.15. 19:02

Kevesen tudják, hogy az 1958-as LEGO kockák jól passzolnak a ma vásárolt termékekhez. Ha egy darab eltörik vagy elveszik kedvenc készletünkből, akkor pótolhatjuk azt az egy elemet. Szerencsére nem szükséges újra megvásárolni a teljes készletet, csak a hiányzó darabot.

Hirdetés

A dániai Billundban található a LEGO hazája, ahol a több mint 58 millió (!) LEGO-kockából felépített eredeti LEGOLAND-ben, 50-nél több látványosság várja az építőkocka szerelmeseit a mai napig működő gyár melletti csaknem 10 hektáros területen, amely 1968-ban nyílt meg a nagyközönség előtt. A termék népszerűségének köszönhetően már az egész világon elérhető.

A LEGO több, mint egy építőkocka

Kevesen tudják, hogy az 1958-as LEGO kockák jól passzolnak a ma vásárolt termékekhez. Ha egy darab eltörik vagy elveszik kedvenc készletünkből, akkor pótolhatjuk azt az egy elemet. Szerencsére nem szükséges újra megvásárolni a teljes készletet, csak a hiányzó darabot.

A több millió kocka és egymáshoz illeszkedő elem gyártása olyasvalami, amit a versenytársaknak le kell győzniük. Köztudott, hogy a LEGO-játékok magas árkategóriát képeznek – és a gyermekek körében nagyon népszerűek – de nem szabad elfelejteni, hogy akár a következő generáció is használhatja.

A LEGO Architecture, és a közkedvelt LEGO Star Wars és más típusok több ezer darabot tartalmazó készleteket tartalmaznak. A Creator Expert név alatt futó Taj Mahal 5923 darabból áll, és körülbelül 430 ezer forintba kerül, míg a 4016 darab Halálcsillag 75159-et és közel 500 ezer forintot kell érte adnunk a hazai webáruházakban. Ebből jól látszik, hogy a minőségnek magas ára van.

A tudatos márkaépítés

A LEGO megvétele nem csupán egy másik játék beszerzése; ez egy kalandos és elragadó élmény, oktatási értékkel, amely órákon át szórakoztatja a gyerekeket. A LEGO valószínűleg az egyik kedvenc játékmárka a világon sok gyermek és természetesen a felnőttek számára is. A cég marketingjének a kulcsa feltételezhetően jó tapasztalatok és boldog történetek lehetnek, amelyeket az emberek a LEGO-val társítanak. Kérdezzük meg bátran bármelyik ismerősünket, és mesélni fognak egy sztorit az első ilyen játék-élményeikről.

A vásárlók mellett természetesen a gyártó vállalat is folyamatosan költ az új élmények elérése céljából, ezért található meg számos ismert brand a széles kínálatában.

Az 1979-ben készült LEGOLAND Space volt a LEGO első témája, a Star Wars pedig az első engedélyezett márka. A LEGO olyan népszerű nevekkel működik együtt, mint a Star Wars, az Indiana Jones, a Micimackó, a Toy Story, a Harry Potter és a Marvel, ami magas licencdíjakat jelent. Az ilyen brandek kizárólagos jogai, mint a Star Wars, azt jelentik, hogy ha Star Wars építőkocka-modellt szeretnénk építeni, az csak a LEGO-ban érhető el. Ugyanakkor ezek lehetőséget kínálnak elsősorban a fiataloknak, hogy megalkossák kedvenc történeteiket, és újra átéljék a filmes kalandokat az interaktív játékkal.

A LEGO különleges birodalma

Az építőkocka, ahogy láthattuk minden korosztály számára tartogat meglepetéseket. A fiúk és férfiak számára ilyen a Creator Expert alcím alatt futó Porsche 911-es típus, amelyet közel 40 ezer forintért szerezhetünk be itthon. A Turbo és a Targa autómodell egyformán tartalmaz eredeti Porsche 911 részleteket, ilyenek az első és hátsó lökhárítók, a szögletes fényszórók, a nyomtatott logó és rendszámtábla. A klasszikus, gyűjthető autók tekintetében, ezek a LEGO szettek ideálisak ahhoz, hogy kiszakadjunk a szürke hétköznapokból, és elmerüljünk egy magával ragadó építési munkában.

Az autóknál maradva a LEGO Technic szettben egy Ferrarit építhetünk meg. A palettán a Marvel is képviselteti magát a Super Heroes sorozattal, ahol Amerika kapitány száll szembe a Hydra sereggel, illetve a Fekete Párduc filmből ismert Dragon Flyert rakhatjuk össze. Természetesen egy ilyen társaságból Batman sem hiányozhat a rajongók a híres Batmobillal eredhetnek a gonoszok nyomába, vagy a Szellemirtók-járgánnyal küzdhetnek a túlvilági lények ellen.

Ebben a birodalomban még van Jurassic World széria is, de egy komplett várost szintén összerakhatunk. Az egészen kicsik számára pedig a Duplo kockák nyújtanak kiváló szórakozást. A felsorolást még lehetne folytatni a többi LEGO típussal.

.