Göndör fürtök gyorsan és egyszerűen

E.A.

2021.12.17. 09:00

Ha igazán igényes frizurát szeretnénk.

Manapság már nagyon sok olyan szépségápolási termék elérhető a piacon, amellyel percek alatt egyenes vagy göndör frizurát készíthetünk otthoni körülmények között is. Nem volt ez mindig így, hiszen a régebbi időkben hajcsavarókkal aludtak a hölgyek, és csak másnapra érték el a kívánt hullámokat. Számos hajápolási praktika él még ma is, amelyek hőkezelés nélkül varázsolnak göndör fürtöket, azonban ezekkel az a probléma, hogy a frizura vagy sikerül vagy nem, a hullám vagy szabályos lesz vagy nem... És ez csak másnap derül ki.

A technika rohamos fejlődése lehetővé teszi már számunkra, hogy akár tíz perc alatt is szalonszépségű frizurát készítsünk magunknak. Léteznek hajvasalók, amelyek kettő az egyben elven működnek, miszerint egyenesíthetünk is velük és göndöríthetünk is. Az egyenesítés tulajdonképpen a könnyebbik része a dolognak, azonban a göndörítés csöppnyi kézügyességet igényel. A piacon elérhetők különböző hajsütővasak is, amelyekkel már könnyebb göndör fürtöket készíteni, de ez is igényel némi ügyességet. Ha sokat ügyetlenkedünk, a forró vas bizony kellemetlenségeket is okozhat, amit a fülünk és az ujjaink bánhatnak.

Ha a göndör haj hívei vagyunk, és biztosra szeretnénk menni, és nem kísérletezgetni a különböző hajvasalókkal és hajsütővasakkal, akkor számunka az a legjobb megoldás, ha beszerzünk egy automata hajgöndörítő készüléket. Segítségével a fürtök gyorsan és szinte maguktól hullámosak lesznek.

De mi is ez a szépségápolási termék?

Az automata hajgöndörítő egy olyan készülék, amely önállóan dolgozik, és végzi el a haj göndörítését. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy beállítsuk a kívánt hőmérsékletet, a göndörítés irányát és a felmelegedés időtartamát. A hajat tincsekre bontjuk, és a kijelölt részbe helyezzük, ahol a készülék magától felcsavarja a hajat, ami egy speciális kamrában kellőképpen felmelegszik. A hajgöndörítő egy adott idő után jelzi, amikor befejeződött a művelet, és ekkor vehetjük ki a tincset. Ezzel a készülékkel, természetesen a haj minőségétől és mennyiségétől függően, körülbelül 15 perc alatt készíthetjük el a szalonszépségű frizurát. Az úgynevezett strandhullámokat rövidebb idő alatt, a kisebb, szabályosabb loknikat pedig valamivel hosszabb ideig tart elkészíteni.

Az ilyen készülék előnye, hogy biztos nem fenyeget minket az a veszély, hogy megégetjük a fülünket és az ujjainkat. Mindig szabályos és egyenletes loknikat készít, és nem igényel semmilyen kézügyességet és szakértelmet sem. Ha természetesebb megjelenést szeretnénk, akkor időközönként változtathatunk a felcsavarás irányán is.  Ezek a készülékek már úgy vannak kifejlesztve, hogy nagyon gyorsan felmelegszenek, és a kerámia bevonat gondoskodik arról, hogy a magas hőfok se okozzon kárt még a vékonyszálú hajban sem.  Amennyiben erős és nehezen kezelhető a hajunk, akkor érdemes turmalinhengeres típust választani.  Az ionos technológia viszont arról gondoskodik, hogy a hajunk ne legyen szálas, és a statikus töltöttséggel se kelljen kínlódnunk, ami valljuk be, igen kellemetlen egy szépen elkészített frizura esetében. Ily módon az eredmény lágy és fényes haj lesz. A hajszálak vastagságától függően állíthatjuk be a kívánt hőmérsékletet. Ha vékonyszálú a hajunk, akkor nem szükséges magas hőfokot alkalmazni, és felesleges terhelésnek kitenni a hajszálakat. Az ilyen készülékkel a következő hajmosásig garantáltan élvezhetjük a hullámos vagy göndör frizuránkat.

Ha igazán igényes frizurát szeretnénk elérni gyorsan és könnyedén, akkor érdemes beruházni egy ilyen készülékre.  

.