Hirdetés

A kihúzható kanapé egy igazán kreatív lakásbútor

A kihúzható kanapé egy igazán kreatív lakásbútor

E.A.

2022.03.23. 12:03

Ezek a sokoldalú bútorok úgy nézhetnek ki, mint egy átlagos kanapé, de néhány egyszerű mozdulattal ággyá alakíthatók, így vendégeink is kényelmesen alhatnak.  

Hirdetés

Vásárláskor természetesen figyelembe kell vennünk azt a helyet, ahova el szeretnénk helyezni. A hálószoba ülőgarnitúrák többféle méretben és formában kaphatók, a székektől a teljes szekcionáltig, a belső ágy mérete is ennek megfelelően változik. Míg a hagyományos „kihúzható” bútoroknál az ülés belsejében felhajtható matrac található, léteznek más stílusú alvó kanapék, beleértve azokat is, amelyek laposan összecsukhatók vagy kihúzhatóak. A személyes igényektől függően ezek az alternatívák népszerűbbek lehetnek otthonunkban vagy a hozzánk látogatók körében.

Mire figyeljünk oda mielőtt kanapét vásárolunk?

Méret

Lehet találni iker- vagy king méretű alvó kanapét, de a teljes vagy hatalmas méretű ülőgarnitúrák a gyakoribbak. Mielőtt döntenénk a méretről, érdemes ellenőrizni, hogy mennyi hely van a kihúzható kanapé körül. Ha a bútort fel vagy le kell cipelni, úgy vegyük figyelembe a súlyát is. Az alvásra szánt kanapék általában nagyon nehezek.

Kényelem

A rugós matracok a leggyakoribbak és gyakran a legolcsóbbak, azonban zajosak és kényelmetlenek lehetnek. A memóriahabos matracok általában drágábbak, de több kényelmet kínálnak.

A hazai webáruházakban közel 234 ezer forintért beszerezhető Lola 02 kárpitozott Bonell rugós sarokülőgarnitúra 278 x 180cm-ben, szürke színben minden kényelmet kielégíthet. A Lola sarok megkülönböztethető az eredeti formájával, amelyet az ülés elegáns „steppelésével” alakítottak ki, ami egyedi jelleget kölcsönöz a bútoroknak. A sarok szintén nagyon designos az alvásra szánt kialakítás miatt, amely nagy fekvőhelyet és ennek megfelelően kellemes pihenést nyújt. A kényelmes ülőfelület alatt egy ágyneműtartó rekesz is található, amelyek hozzájárulnak a sarkok rendben tartásához, amikor a sarok behajlik. Az ülőfelületnél egyedi Bonnell rugókat használtak, amelyek rugalmas és puha felületet tesznek lehetővé, amely kiváló kényelem érzetét kelti.

A Rieti Ágyfunkciós kihúzható kanapé barna színben és valamivel olcsóbban – 126 ezer forintért – vásárolható meg.  A szövet karbantartása és tisztítása egyszerű. A kanapét könnyű kinyitni a beépített segítő görgőknek köszönhetően.

Kialakítás

Célszerű választani szárított keményfa kereteket a fém helyett, amelyek kényelmetlen lehetnek, ezért olyan alvó kanapét nézzünk ki az üzletek széles választékából, amely könnyen fel- és kihúzható, valamint sima élekkel és reteszelő mechanizmussal rendelkezik. Ha a megvásárolt terméket inkább személyes átvétel esetén az üzletben szeretnénk kipróbálni, akkor tesztelhetjük a kanapé működési mechanizmusát.

Hogyan lehet kinyitni és becsukni a kanapét?

A hagyományos kihúzható kanapé kinyitásához először távolítsuk el az ülőpárnákat. Alatta egy fogantyút látunk – egyes kanapéágyakon hevederek is vannak, amelyek a helyén tartják a mechanizmust, amelyet ekkor már vissza kell oldani. Fogjuk meg a fogantyút, és húzzuk felfelé és kifelé, a támasztólábakat a padlóra vezetve. Végül húzzuk meg az ágykeret elejét, hogy kinyíljon és így teljesen kinyújtsa a matracot. Az „alvó funkció” bezárásához fordítsuk el ezeket. Fogjuk meg az ágy végét, és hajtsuk fel, félbehajtva a matracot. Emeljük felfelé az összecsukott ágykeretet, majd nyomjuk le ferdén úgy, hogy visszasüllyedjen a kanapé keretébe.

Ha a helyére került, akkor nyomjuk le, amíg lapos nem lesz, majd rögzítsük vissza a helyére. Miután ez megtörtént, könnyedén kicserélhetjük az üléspárnákat, és a hagyományos módon használhatjuk a bútort.

Mennyi ideig tartanak a kanapék?

Egy szabványos termék hét-tizenöt évig bírja, bár ez az időkeret a felépítésétől és a használatától függően változik. Általánosságban elmondható, hogy egy jól elkészített alvásra szánt kanapétól hasonló hosszú élettartamra számíthatunk, függően attól, hogyan használjuk. Ha a bútorzatot legtöbbször kanapéként vesszük igénybe, ez esetben tovább fog tartani, mintha rendszeresen ágyként élveznénk a kényelmet.

.