Hirdetés

Egyre nagyobb teret hódít a szeglemezes tető technológia

Egyre nagyobb teret hódít a szeglemezes tető technológia

E.A.

2022.05.31. 09:02

A szerelése gyors és jóval egyszerűbb, mint más tetőfedő megoldások esetében

Hirdetés

Miért válasszuk a szeglemezes tető technológiát?

A szeglemezes tető technológia manapság egyre nagyobb teret hódít magának. Bár sokan kétkedve fogadják, mivel a szerelése gyors és jóval egyszerűbb, mint más tetőfedő megoldások esetében, ugyanakkor vitathatatlan tény, hogy napjainkban, amikor a szakemberek felkutatása és lefoglalása akár hónapokat is igénybe vehet, egy gyors tetőcseréhez, de akár építkezésez is hatékony megoldás. Az elmúlt években egyre inkább szembesülünk azzal, hogy egy ház építésekor szakembert, legyen szó ácsról, tetőfedőről, de akár vízvezeték szerelőről is, egyre nehezebb találni.

A legtöbb szakember a nagy építkezési munkálatokon dolgozik, így akármilyen sürgős egy tetőcsere, nem biztos, hogy találunk azonnal, vagy záros határidőn belül szakembert. A rapidteto.hu csapata azonban szeglemezes tető technológiával dolgozik, így a hagyományos technológiához képest sokkal gyorsabban tudnak megoldást adni a tetőproblémánkra, legyen szó magán vagy céges felhasználásról, földszintes, emeletes, vagy ipari épületekről egyaránt. Amennyiben tetőcserében gondolkodunk, építkezés előtt állunk, mindenképp célszerű utána járnunk a szeglemezes tető előnyeinek is.

A szeglemezes tető technológia előnyei

A tetőépítés esetében megszokott dolog, hogy hosszadalmas folyamat, ám a szeglemezes tető egyik nagy előnye, hogy sokkal gyorsabban készül el, mint egy úgymond hagyományos tetőszerkezet. Amikor építési munkálatokról van szó, akkor mindig az az első két kérdés, hogy mennyibe fog kerülni, és hogy mennyi idő alatt készül el. A szeglemezes tető egyik előnye az ára, ugyanis lényegesen olcsóbb, mint egy hagyományos tetőszerkezet építése. Ez azért van így, mert az építéshez nincs szükség ács szakemberre, ez pedig lényegesen költségtakarékosabb tetőt eredményez.

A másik vitathatatlan előnye, hogy gyorsabban is készül el, hiszen a technológia is lényegesen egyszerűbb, és a már említett ács szakemberre sem kell várnunk ahhoz, hogy a tető felépíthető legyen. Már önmagában ez a két tényező is elegendő, hogy érdemes legyen számításba venni a szeglemezes tető technológiát.

Kiknek javasolják ezt a technológiát?

Ezt a fajta tető megoldást kezdetben inkább a cégek, vállalkozások vették igénybe, és manapság is magas a céges felhasználása. A legkedveltebb felhasználási területe a lapostetők felújításánál van, de előszeretettel használják társasházak tetőszerkezeténél, ipari csarnokok építésénél, áruházak tetőszerkezeti kialakításaként, de gyakori megoldás mezőgazdasági épületek és középületek tetőszerkezeteként is. Találkozni vele filmforgatásoknál a díszletépítéskor, hiszen gyorsan felépíthető.

Ebből azt gondolhatnánk, hogy a szeglemezes tető csak a cégek számára kifizetődő megoldás, pedig egyáltalán nem így van. Gyakran alkalmazzák manapság földszintes és emeletes házak esetében is, különösen a divatos mediterrán jellegű házak esetében, ahol alacsony dőlés szögű tetőre van szükség. Nemcsak standard méretben, hanem egyedi igények alapján is gyártják, és a szeglemezes tető akkor is jó megoldás, ha gyors tetőcserére lenne szükség, hiszen nem kell várnunk az ácsmesterre.

.