Hányan tudták eltalálni ez idáig ebben az évben a Skandináv Lottó nyerőszámait?

E.A.

2022.08.27. 09:02

A magyarországi lottójátékok között a Skandináv Lottó viszonylag újnak mondható, hiszen 1999 őszén sorsolták ki az első Skandináv Lottó nyerőszámokat.

Annak ellenére, hogy csak egy kicsivel több, mint 20 éve van a köztudatban, a Skandináv Lottót a mai napig rengetegen játsszák, mára már az egyik legnépszerűbb szerencsejátékká tudta kinőni magát.

A 2x7 darab nyerőszám heti rendszerességgel kerül kisorsolásra, ez azonban lehetséges, hogy sokak számára elsőhallásra furcsának tűnhet.
Az ikersorsolás pedig egyáltalán nem ritka dolog, ilyenkor lényegében megtörténik egy gépi, és egy kézi sorsolás is.

Vajon mennyi az esélyünk arra, hogy eltaláljuk a Skandináv Lottó nyerőszámait?

A hét nyerőszámot 35 számból kell kiválasztanunk, és abban az esetben üti a markunkat nyeremény, ha legalább az egyik, vagy mindkettő nyerő számsorból legalább 4 számot sikerül eltalálnunk.

Van, aki a jól bevált számaival játszik évről évre, van, aki a szerencseszámokban bízik, de sokan vannak azok is, akik minden héten más, random számokat jelölnek be a szelvényen, és léteznek azok a lottózók is, akik követik a statisztikákat, és azokat a számokat játsszák meg, melyek viszonylag régen voltak már a Skandináv Lottó nyerőszámai között. A taktika változhat, de a lottózás lényege ugyanaz marad: Olyan számokat bejelölni, melyet a véletlenül történő sorsolás alkalmával nyerőszámnak húznak majd ki.

A Skandináv lottó valószínűleg ezért lett rövid időn belül igencsak elterjedt a többi szerencsejáték között, mert itt csak 35 számból kell néhányat kiválasztanunk, az Ötös és a Hatos Lottóval összehasonlítva, itt sokkal nagyobbak lehetnek a nyerési esélyeink.

Hány telitalálatos szelvény volt a 2022-es évben eddig?

Hasonlóan az Ötös, vagy a Hatos Lottóhoz, a Skandináv Lottó nyerőszámait is hetente húzzák, az eltérés közöttük csupán annyi, hogy ez nem hétvégére, hanem a hét közepére, szerdára esik.

A sorsoláskor egy gépi, és egy hagyományosnak mondható, kézi sorsolás is megtörténik, a 33. heti nyerőszámok pedig az 1,3,8,13,15,17,18, illetve a 7,14,15,18,26,31,34 voltak. Bár ez alkalommal nem lett teli találatos lottószelvény, néhány héttel ezelőtt, több lottózó játékos is örülhetett a szerencséjének.

Az idei év első Skandináv Lottó telitalálatos szelvénye a 2.héten született meg, és ezt követte a 3. hét is. Majd ezután ugyancsak telitalálatos eredményt mutatott a 6., és a 9. hét sorsolása is. Ezt követte az esztendő 12., és a 14. hete is, majd kis kihagyás után, a 20. héten született újabb telitalálatos szelvény.

A 21., a 23., a 24., és a 25. héten is lettek olyan nyertesek, akik a főnyereményt tudták hazavinni, ezt követően pedig ez idáig a 31.héten kedvezett a szerencse a játékosoknak.
Ez alkalmak során nem minden esetben egyetlen egy ember találta el a 7 nyerőszámot, hiszen gyakran előfordult az is, hogy 2 szerencsés lottózó tippelte meg jól a nyerőszámokat.
Ebben az esetben természetesen a főnyereményt felezniük kell, de azért valószínűleg így sem búslakodtak túl sokáig.
 

.