Hirdetés

Nagy divat lett különleges ízekkel feldobni a kávét

Nagy divat lett különleges ízekkel feldobni a kávét

E.A.

2022.09.30. 21:01

Bemutatunk néhány ötletet erre.

Hirdetés

Kávékülönlegességek őszre

Az őszi időszak, és persze később a téli is remek lehetőséget biztosít arra, hogy kísérletezzünk a különféle izgalmas, meleg italok ízvilágaival. A kávé erre a legalkalmasabb még a tea mellett. Az alábbiakban ezért bemutatunk pár ötletet, hogy mivel érdemes ízesíteni a kávénkat, ha igazán őszi hangulatba szeretnénk kerülni.

Mézeskalács ízek

Persze, a karácsony még korai de azért már érezteti a hatását. A mézeskalács ízeket pedig nem is kötelező minden áron csak a karácsonyra időzíteni. Ennek a fűszerkeveréknek már önmagában is nagyon finom ízvilága van, amelyet érdemes a kávénkhoz is felhasználni.

A méz selymessége, a fahéj és a szegfűszeg egzotikus zamata szinte biztos, hogy minden kávéimádó számára abszolút kedvenc lesz, már karácsony előtt is. Az elkészítése egyszerű: a már kész mézeskalács fűszerkeveréket egyszerűen csak hozzáadjuk a kávéhoz. Ha pedig igazán fel akarjuk turbózni az élményt tehetünk bele karamelldarabkákat, és megkoronázhatjuk az egészet egy jó adag tejszínhabbal is.

Sütőtökös kávécsodák

A sütőtökös ízvilág nem feltétlen mindenki kedvence. Azonban aki kedveli a finom, meleg sütőtököt annak abszolút kedvence lesz a sütőtök ízesítésű kávé. Hogyan tudjuk házilag kivitelezni? A sütőtök darabokat egyszerűen a forró kávéba áztatjuk, majd leszűrjük azt. Az így kapott kávékülönlegességünket ízesíthetjük vaníliával, mézzel és tejszínhabbal is. Mindegyik remek ízekkel dobja fel pluszban a sütőtökös kávénkat.

Rendhagyó csokiskávé

A csokis kávé az szinte már megszokott, sőt unalomig rágott receptnek tűnhet. Viszont ha kifejezetten téli ízesítésű csokikat olvasztunk a kávéba, akkor egészen különleges ízkavalkádnak lehetünk részesei. Az üzletek polcain már most megjelentek a karácsony ízekre reflektáló csokoládék.

Vásároljunk párat belőle és mixeljük őket kedvünkre a kávéhoz. A rendhagyó kávénkat egyébként cukormentes formában is elkészíthetjük. A diabetikus csokoládék választékából karácsonyra is számtalanféle ízt kaphatunk meg, ezért azok is igazán finom csokis italokat kaphatnak, akik például diétáznak éppen.

.