Kilencvenszázalékos szállodai helyfoglalás Zalakaroson és Hévízen

2011.12.27. 18:01

Főként magyar vendégek töltik az év utolsó napjait a zalai wellness hotelekben, a szálláshelyek 90 százalékát már lefoglalták szilveszterre Zalakaroson és Hévízen – mondták el a szállodavezetők az MTI megkeresésére kedden.

Az előzetes helyfoglalások alapján 450-500, zömükben magyar vendégre számítanak Zalakaroson, a 320 szobás Hotel Karos Spában – ismertette Budavári Zoltán értékesítési igazgatóhelyettes. A szálloda két éttermében százszázalékos a helyfoglalás, szilveszterkor már nem tudnak több vendéget "leültetni". A karácsonyi időszakban 50-60 százalékos teltséggel működött a szálloda, a vendégek többsége akkor is magyar volt.

A szilveszteri akció keretében három éjszaka 119 ezer forintba kerül a négycsillagos szállodában – fűzte hozzá Budavári Zoltán.

A MenDan Thermal Hotelben egy szállodai szobáért - attól függően, hogy milyen plusz szolgáltatásokra tartanak igényt a vendégek - három éjszakára két fő részére 90-140 ezer forintot kell fizetni – mondta Czimondor Nándor igazgató. A szilveszteri helyfoglalások már december elején megkezdődtek, a 350 vendég nagy része magyar.

Fodor Edit, a Hotel Spa Hévíz igazgatója arról számolt be, hogy idén karácsonykor kevesebb vendég volt a hévízi wellness hotelben, mint az előző években. Szilveszterre az 54 szoba felét foglalták eddig le, zömmel magyar, német, orosz vendégek, de az elmúlt években is az volt a jellemző, hogy még az utolsó napokban is érkeztek vendégek. Az igazgató szólt arról is, hogy a „szilveszteri csomag” két éjszakát foglal magába, félpanzióval, gálavacsorával együtt a legalacsonyabb ár 62 ezer forint.

A hévízi Lotus Therme Hotel Spában a szobák közel 90 százalékát már előzetesen lefoglalták; a háromnapos ünnepi hétvége személyenként 135 ezer forintba kerül - ismertette Nyíriné Dombi Krisztina marketingvezető. Karácsonykor 70 százalékos volt a helyfoglalás a 445 férőhelyes szállodában. Karácsonykor inkább az osztrák, német vendégkör volt jellemző, szilveszterkor viszont a vendégek 65 százaléka magyar. Érkeznek azonban orosz, ukrán, osztrák és német nemzetiségű vendégek is, akik Hévízen kívánják eltölteni az év utolsó napjait.

Hozzátette: az idei szilveszter éjszakáján a dekorációval, a műsorral, a zenei repertoárral az "1920-as évek Amerikáját" idézik meg, a gengsztervilágot, a szesztilalom időszakát elevenítve fel.

Az évközben általános wellness szolgáltatások mellett egyébként a többi szállodában is különleges programokkal, színvonalas gálaműsorral, többfogásos, különleges ünnepi vacsorával készülnek szilveszterkor a vendégek fogadására. A talpalávalót zenekar húzza majd, és szinte mindenhol lesz tombola, show műsor, éjfélkor pedig tűzijáték.
 

.