Hirdetés

Király Gábor lett az év vasi embere

2016.01.10. 11:05

Hirdetés

A Megyebálon ezúttal is átadták az Év vasi embere díjat, amelyet - talán nem túl nagy meglepetésre - idén Király Gábornak, a Haladás, valamint a magyar labdarúgó-válogatott kapusának ítéltek oda.

A vaol.hu tudósítása szerint Balázsy Péter, a Vas Megyéért Egyesület kuratóriumának elnöke a Sárváron megtartott rendezvényen azt mondta: "A jó döntéseket nem kell magyarázni."

Majthényi László megyei közgyűlési elnök pedig azt emelte ki, hogy Király Gábor nem csak sportteljesítményével, hanem magánéletével is példát mutat. 

Az Év Embere Kuratórium ügyrendje szerint a díjat az a személy nyerheti el, aki feddhetetlen, s az élet bármely területén (gazdaság, tudomány, művészet, kultúra, oktatás, sport, közélet, stb.) a megye érdekében kiemelkedően végezte tevékenységét, s ezáltal kivívta a megye társadalmának elismerését. 

Király Gábor honlapja szerint a díjátadót követően ezt mondta a sportoló:

Megtiszteltetés számomra hogy én lehettem 2015-ben az Év Vasi Embere. Tudom, hogy sokan értékes és eredményes munkát végeznek az élet több területén Vas megyében: legyen szó egészségügyről, oktatásról, építészetről, a versenyszféráról vagy épp kultúráról. Épp ezért is hálás vagyok, hogy rám szavaztak és ezt a díjat mindig is meg fogom becsülni. Köszönöm azoknak, akik a pályafutásom során egy-egy építőkockával hozzájárultak ehhez a sikerhez, mert ebben sok ember munkája teljesedik ki. Talán bizonyítja, hogy megfogadtam a tanácsokat, igyekeztem hallgatni az intő szóra és megtalálni az igazán fontos értékeket az életben.

(Fotók: kiralygabor.eu)

.